miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăPoliticaInternationalKlaus Iohannis salută construcția la Satu Mare a hub-ului logistic și de...

Klaus Iohannis salută construcția la Satu Mare a hub-ului logistic și de întreținere a echipamentelor militare din Ucraina

În contextul anunțului că producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub logistic şi de întreţinere a echipamentelor militare la Satu Mare, președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că investiţiile germane care s-au realizat în România au fost de succes şi a salutat anunţul producătorului german de armament Rheinmetall de a investi într-o locaţie din ţara noastră.

Hub-ul ar urma să fie dat în folosinţă luna aceasta pentru a asigura service-ul armelor folosite în războiul din Ucraina, a anunţat compania duminică.

„Investiţiile germane care s-au făcut în România au fost de succes şi cred că sunt atât în interesul antreprenoriatului german, cât şi în interesul României. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite, se participă masiv la perfecţionarea forţei de muncă. Avem câteva exemple de şcoli de calificare şi acest lucru arată că aici vorbim de mult mai mult decât o banală colaborare economică. Este o colaborare cu foarte multe valenţe. Dacă această firmă relevantă în Germania va investi într-o locaţie în România, atunci acest lucru este de salutat.

Există multiple contacte pentru a convinge investitori din Germania să vină în România şi pentru îmbunătăţirea mediului de producţie destinată apărării naţionale. Detaliile despre aceste chestiuni vor fi, evident, făcute publice atunci când se ajunge la finalul unor posibile negocieri tehnice”, a spus şeful statului, după întâlnirea cu cancelarul federal, Olaf Scholz.

Klaus Iohannis a subliniat că personal a sprijinit şi va sprijini în continuare atragerea de investiţii germane în România în toate sectoarele. 

„Peste tot avem investitori din Germania, peste tot rezultatele sunt dintre cele mai bune şi se constituie într-o componentă relevantă a parteneriatului nostru strategic”, a explicat preşedintele Iohannis.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat: „Colaborarea noastră pentru sprijinirea Ucrainei este foarte intensă. Este clar că trebuie să asigurăm ca aceste utilaje să fie și supuse unei mentenanțe și vom urmări acest aspect împreună și ca europeni și ca aliați în NATO, puteți fi siguri că vom face acest lucru cu mulți mulți pași în viitor”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente