Acasă Locale La Carei s-a inaugurat o noua hala de scularie ContiTech

La Carei s-a inaugurat o noua hala de scularie ContiTech

Scularie_finalizataMiercuri, 16 iulie 2013, ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei, a inaugurat noua hală de sculărie a fabricii, în valoare de 1,5 milioane de euro, având o suprafață de 1.060 de metri pătrați. În această nouă unitate vor lucra 50 de persoane, dintre care toți sunt muncitori calificați în lăcătușerie, strungărie și prelucrare prin așchiere.

„Această investiție a fost necesară în primul rând, datorită creșterii numărului comenzilor, care implicit înseamnă și o creștere semnificativă a necesarului de scule și dispozitive cerut pentru fabricarea furtunurilor. Noua unitate are 1.060 metri pătrați și își desfășoară activitatea pe două nivele” a declarat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.

O creștere semnificativă a volumului comenzilor datorată  punerii în funcțiune a halei 3 de producție, care a fost inaugurată  în iulie 2013, a făcut necesară această investiție. Noua sculărie va produce pe lângă întreaga cantitate de dornuri de vulcanizare, și dispozitive de măsurare și de montaj. Pentru toate acestea s-a amenajat în incinta clădirii un sector propriu de proiectare, care este dotat cu mașini unelte cu comandă numerică, sisteme moderne de măsurare în 3D.

Actuala investiție pentru construcția noii sculării este un semn clar al intenției concernului Continental de a investi în continuare în această unitate, care a devenit unul dintre cei mai mari și stabili angajatori din județul Satu Mare.

Evenimentul i-a adus împreună pe reprezentanții echipei manageriale ContiTech Carei și pe reprezentanții autorităților centrale și locale: Ovidiu Ganț, deputat, Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean, Eugeniu Avram, prefectul județului Satu Mare, Eugen Kovacs, primarul orașului Carei, dar și colaboratori și parteneri de afaceri ai companiei.

Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanți furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor și componentelor de propulsie și de rulare, panouri de bord, soluții infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope și produse tehnice din elastomeri, Continental își aduce contribuția la siguranța deplasărilor și protejează  clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 170.000 de angajați în 46 de țări.

Până la sfârșitul anului 2012, Continental a investit peste  700 de milioane de euro în activitățile din România. Atât Automotive Group cât și Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deține sapte unități de producție si  trei centre de cercetare și de dezvoltate în Timișoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov și Iași. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina și al unui centru de distribuție al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent  cca 12,000 de angajați în România.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente