Acasă Locale Stiri Satu Mare La Carei,noua Primărie nu primește Starea Civilă

La Carei,noua Primărie nu primește Starea Civilă

Primarul municipiului Carei,Kovacs Eugen/Jeno,a considerat că  cel mai potrivit loc pentru  unirea destinelor a doi tineri,sala unde se oficiază căsătoriile,este la sediul Centrului Social Carei  și nicidecum sediul noii Primării renovate.

Tinerii careieni care sunt  hotărâți  să facă cel mai important pas al vieții în doi,nu sunt doriti în sălile somptuoase ale noii primării,renovate din fondurile locale,din contribuțiile tuturor careienilor onești adică a celor care fac  efortul de a își achita constant obligațiile ce le revin.

Cu alte cuvinte,sediul noii primării a fost renovat si pregătit a adăposti doar servicii care nu au a face prea mult cu publicul larg care ar putea  stresa  prin  prezență  inalții funcționari publici absorbiti  de  procesul identificării de noi și noi înțelegeri  aducătoare de fonduri. Doar că nu se știe exact pentru cine anume.

Primărie pentru noi ,nu pentru voi

Fascinat de istoria castelului Karolyi,primarul Kovacs a rămas ancorat în perioada medievală despre care povestește oaspetilor săi,când iobagii erau tinuti la ușa așezământului și trimisi la intendent sa le rezolve problemele,in alta cladire evident,pentru a nu aduce colbul pe luciul coridoarelor si al incaperilor somptuoase.

Lucrările de renovare a sediului noii Primării din Carei  au început   din anul 2010,termenul final de predare fiind luna noiembrie 2011.Firma Dominium care a  efectuat lucrările a beneficiat de tot suportul primarului,chiar dacă au fost aduse deservicii bugetului local prin plăți efectuate în avans  și prin ignorarea clauzelor contractului care prevăd sancțiuni pentru întârzieri la termenul de predare.(aici)

Cine s-ar fi gândit că cei doi primari au premeditat totul si că au alocat aproape 2 miloane de euro pentru renovarea clădirii Primăriei Carei unde serviciul de Stare Civilă să nu aibă loc?  Cu toate că de la un om care are datorii la bugetul de stat si  reținere pe salar pentru recuperarea acestora dar  îndeamnă careienii să se îndrepte către casieriile Servicului de taxe și impozite locale,te poți aștepta la orice.

Sediul noii Primării recent renovate de pe strada 1 Decembrie 1918 este doar pentru birourile primarilor,al city-managerului,al juristilor,al Servicului de Urbanism,al Servicului de audit si proiecte europene si al nou înființatei societăți cu răspundere limitată denumită Cafeneaua  Culturală.

Nu merită careienii o sală de căsătorii în sediul  noii Primării Carei? Centru Social Carei este mai  potrivit pentru  mirii careieni?

La sediul Centrului Social Carei,aflat pe strada Progresului la nr.28,serviciul de Stare Civilă se află în stânga intrării principale si dispune si de o cameră pentru Arhivă.

Pe același culoar,intr-o sală aflată în apropierea serviciului de Taxe si Impozite Locale,se află sala rezervată oficierii căsătoriilor.

 

Alături de sala de căsătorii,se află încă în lucru  un grup sanitar care este dotat și cu dușuri,încă neterminate. Recepția a fost însă semnată.

În clădirea de pe strada Progresului,care adăpostește  Centrul Social Carei,au fost surghiunite și Serviciul de Taxe si Impozite locale Carei, Serviciul de Asistenta Socială, Biroul Agricol, Spațiul Locativ  si  biroul de Stare Civilă.

Daniela  Ciută

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente