joi, decembrie 1, 2022
AcasăPoliticaInternationalLa începutul lunii decembrie aflăm dacă suntem acceptați sau nu în spațiul...

La începutul lunii decembrie aflăm dacă suntem acceptați sau nu în spațiul Schengen

Președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene a stabilit calendarul pentru decizia de aderare a României, Bulgariei și Croației la spațiul unic european. Decizia finală ar urma să fie luată la începutul lunii decembrie, în Consiliul JAI, scriu jurnaliștii de la Digi24.

Potrivit calendarului, vor fi două reuniuni europene în luna noiembrie, iar votul decisiv va avea loc pe 9 decembrie în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne.

Pe 9 noiembrie, președinția cehă va informa Comitetul Reprezentanților Permanenți (COREPER) despre aceste vizite și rezultatele pozitive, iar pe 15 noiembrie, concluziile vor fi prezentate și la întâlnirea de pregătire a Consiliului Justiție și Afaceri Interne. Pe 8 și 9 decembrie se reunește Consiliul Justiție și Afaceri Interne și vom avea o decizie privind aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că a discutat cu oficiali europeni despre aderarea României la Schengen, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles, spunând că mai rămân de clarificat unele aspecte pentru ca autorităţile olandeze să fie convinse că ţara noastră îndeplineşte condiţiile pentru a fi primită în spaţiul de liberă circulaţie.

Sursa: Digi24

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente