joi, februarie 22, 2024
AcasăsusLa mulți ani, Romania! Să trăiți români de pretutindeni!

La mulți ani, Romania! Să trăiți români de pretutindeni!

La mulți ani, România! Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat, vineri, 1 decembrie, după ora 10.00, cu depuneri de coroane la busturile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, respectiv la statuia lui Vasile Lucaciu și la statuia Eroului Necunoscut. Evenimentul principal a început la ora 12.00, cu un ceremonial militar și religios.

Astfel, la ora 12.00, la monumentul Ostașului Român, evenimentul a continuat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios, după care au avut loc alocuțiuni, un moment artistic, respectiv depuneri de coroane.

Au fost depuse coroane și jerbe la busturile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, respectiv la statuia lui Vasile Lucaciu și la statuia Eroului Necunoscut.

Ca în fiecare an, cel mai așteptat moment din programul de 1 Decembrie a fost parada militară. Oamenii s-au adunat în centrul municipiului Satu Mare pentru a participa la spectacolul pregătit cu ocazia Zilei Naționale a României.

Manifestare foarte originală a continuat în comuna Odoreu din județul Satu Mare, de Ziua Națională a României. Evenimentul a debutat vineri după-masă, 1 decembrie, și s-a încheiat cu o mare Horă a Unirii în jurul unui foc de tabără.

La finalul manifestărilor, cei prezenți au avut ocazia să mănânce câte o porție de fasole cu ciolan și s-au putut, de asemenea, delecta lângă un vin fiert sau ceai fierbinte.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente