marți, martie 21, 2023
AcasăSanatateLa mulți ani tuturor asistenților medicali. OAMGMAMR Satu Mare a organizat un...

La mulți ani tuturor asistenților medicali. OAMGMAMR Satu Mare a organizat un simpozion aniversar

Joi, 12 mai, la nivel mondial se sărbătorește ”Ziua Internațională a Asistentului Medical”. Cu acest prilej, după o pauză de 3 ani, impusă de rigorile pandemiei, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali – OAMGMAMR filiala Satu Mare a reluat șirul manifestărilor științifice, întâlnirile colegiale, ale asistenților medicali organizate în Satu Mare.

Astăzi, cu atât mai mult, trebuie să ne inclinăm în fața asistenților medicali din Satu Mare și întreaga lume pentru dăruirea și curajul de care au dat dovadă în lupta cu noul CORONAVIRUS.

Cu acest prilej, la Satu Mare, a fost organizat un simpozion prin care s-a marcat această zi aniversară. Alături de asistenții medicali, președintele filialei Satu Mare a OAMGMAMR, Constantin Demian, s-a aflat și prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, dar și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Prefectul a ținut să-i felicite pe toți asistenții medicali din județ pentru profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă și să le ureze un sincer la mulți ani de ziua lor!

Astăzi sărbătorim asistenții medicali care își desfășoară activitatea în sistemul medical, prilej cu care doresc să îmi exprim respectul față de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenți medicali, moașe, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale.

Asistentul medical are un rolul important în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare a acestuia. Avem nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienții noștri. Căci nu-i așa, un medic bun e pus în valoare și de echipa de asistenți, asistente pe care o are alături.

Mă bucur să mă aflu alături de dumneavoastră … Vă salut cu drag și vă doresc să aveți parte de multă sănătate, putere de muncă ! La mulți ani , asistenți medicali!”- a transmis prefectul Radu Roca.

Președintele Consilului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a felicitat într-un cadru festiv pe o parte dintre asistenții medicali din spitalele județene. Le-a mulțumit pentru că nu au dat înapoi în fața provocărilor din ultimii doi ani și au ales să-și continue munca cu profesionalism, curaj și demnitate.

„Perioada stării de urgență a scos încă o dată în evidență rolul important pe care îl au asistenții medicali în îngrijirea și recuperarea pacienților! Le datorăm tuturor mulțumiri pentru au fost implicați și au înțeles că pe umerii lor apasă o mare responsabilitate – sănătatea și viețile sătmărenilor”, este mesajul transmis de Pataki Csaba.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente