miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleZiua Drapelului, la Satu Mare: Rugă pentru cei care și-au pierdut viața...

Ziua Drapelului, la Satu Mare: Rugă pentru cei care și-au pierdut viața în Muntenegru

La Satu Mare și în întreaga țară, Ziua Drapelului Național a fost umbrită de drama accidentului rutier de duminică din Muntenegru în care au murit 18 cetățeni români. Ca urmare, ziua de 26 iunie a fost declarată de prim-ministrul Victor Ponta zi de doliu național.

Pe platoul din Piața 25 Octombrie a avut loc miercuri, 26 iunie de la ora 10.30 o ceremonie închinată Zilei Drapelului Național, dar și memoriei celor 18 victime ale accidentului rutier de duminică din Muntenegru. A fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Național. Ulterior, steagul a fost coborât în bernă iar toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Au fost prezente oficialitățile locale și județene în frunte cu președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef, prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război. În absența primarului Dorel Coica, prefectul Eugeniu Avram a citit Hotărârea de Guvern prin care ziua de 26 iunie 2013 a fost declarată zi de doliu național în memoria conaționalilor noștri decedați în Muntenegru.

La ora 12.00, toate activitățile publice au încetat și s-au păstrat  trei minute de reculegere. Drapelul a fost arborat în bernă atât la instituțiile publice locale și județene, cât și la sediile partidelor. Aceasta este cea de-a șaptea zi de doliu național din ultimii 23 de ani, și prima dată când este decretată în memoria victimelor unui accident rutier.

Și în municipiul Carei, de la ora 10.00, la Catedrala „Eroii Neamului” din Carei, un sobor de preoți în frunte cu protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic au ținut un moment solemn în memoria victimelor din accidentul petrecut în Muntenegru. Au participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei alături de numeroși cetățeni ai municipiului.

DSC_1272

DSC_1277

DSC_1281

DSC_1287

DSC_1289

DSC_1283

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente