sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smLansare de carte a Europarlamentarului PNL Gheorghe Falcă

Lansare de carte a Europarlamentarului PNL Gheorghe Falcă

Sâmbătă, 21 octombrie 2023, la Biblioteca Județeană Satu Mare a avut loc lansarea celui mai proaspăt volum al europarlamentarului Gheorghe Falcă, ”Lumini și umbre”, în prezența unei numeroase asistențe. Volumul cuprinde o serie de articole publicate de liderul liberal în perioada 2020 – 2022.

Despre carte:

,,Mai mult decât un simplu jurnal, cartea aceasta este una de analiză și atitudine politică, în anii în care România a trecut prin mai multe provocări legate de pandemie și de războiul din Ucraina. Bazat pe o bogată experiență în administrația publică (vreme de 19 ani acesta a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și apoi primar al municipiului Arad) Gheorghe Falcă face o analiză lucidă a realităților politice din România și încearcă să demonteze complicatul mecanism al societății românești contemporane, din prisma unui om care a stat mereu pe baricade.

Referitor la profilul omului politic, autorul spune că acesta este obligat să spună întotdeauna adevărul, iar libertatea și democrația trebuie apărate zi de zi. Vorbește apoi despre rolul comunicării directe în transmiterea mesajelor politice, despre modalitățile concrete de soluționare a problemelor specifice comunităților locale. Fără cele două mari ancore pe care le reprezintă UE și NATO, România ar fi expusă la riscuri militare și economice uriașe. El salută ajutorul materializat în fonduri substanțiale pe care UE le acordă țării noastre, dar reamintește că factorul principal al dezvoltării rămâne unul de natură internă, în baza vechiului deziderat liberal, ”Prin noi înșine!” Autorul este optimist în ceea ce privește viitorul României.

Chiar dacă există destul de multe ezitări și eșecuri de parcurs, tributare unei vechi mentalități birocratice și centraliste, totuși țara noastră a înregistrat în ultimii ani, progrese remarcabile, atât în plan economic cât și social”.

​Despre carte au vorbit deputatul Adrian Cozma și scriitorul Felician Pop, care au evidențiat liniile de forță care asigură volumului prospețime și sagacitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente