Acasă Locale Stiri Satu Mare Lansare de carte – „Imaginea românilor în operele scriitorilor maghiari” Felician Pop

Lansare de carte – „Imaginea românilor în operele scriitorilor maghiari” Felician Pop

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf și Asociația Scriitorilor de Nord- Vest, a organizat, joi 14 noiembrie la Casa Meșteșugarilor, str. Ștefan cel Mare, nr. 18 lansarea cărții: „Imaginea românilor în operele scriitorilor maghiari”, care este teza de doctorat a lui Felician Pop.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo, managerul instituției organizatoare; Felician Pop, autorul cărții; Kereskényi Sándor, , Teodor Curpaș, Loredana Știrbu și Elek György.
Menționăm că lucrarea reprezintă primul demers imagologic de acest gen din literatura română, iar subiectul acestei cărți este extrem de incitant.
De asemenea au avut loc momente artistice susținute de către: Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂREN”, Szatmár Megyei „Szamoshát Néptáncegyüttes” și cantautorul de muzică folk – Adrian Lupescu.

Sala Casei Meșteșugarilor a fost arhiplină!

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente