Acasă Locale Nationale Legea Bugetului de stat aprobată în unanimitate

Legea Bugetului de stat aprobată în unanimitate

parlament1

Legea Bugetului de stat și cea a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2016 au primit, duminică, raport favorabil cu unanimitate de voturi din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament, plenul reunit al celor două Camere urmând să dea votul final miercuri.

Proiectul de buget pe anul viitor a fost discutat în Parlament într-un ritm accelerat și, după două zile în care membrii Comisiilor reunite de buget, finanțe și bănci din Parlament au discutat pe marginea alocărilor pentru fiecare ordonator de credite în parte, bugetele celor mai multe ministere au fost adoptate fără amendamente, votul final fiind programat miercuri.

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a solicitat, în conformitate cu prevederile articolului 88 din Constituție, să adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat.

”Vă propun ca data prezentării mesajului în ședința reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 16 decembrie, ora 11.00”, a menționat președintele Klaus Iohannis în scrisoarea transmisă președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Potrivit ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, veniturile bugetului pe anul viitor sunt estimate la 31 la sută din PIB, în scădere față de anul în curs, ea precizând că „un impact negativ foarte mare în venituri” îl are reducerea TVA, respectiv diminuarea cu 4 puncte procentuale de la 24 la sută la 20 la sută, precum și reducerea TVA la apă potabilă și pentru irigații și agricultură de la 24 la 9 la sută.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente