Acasă Sport International Lewis Hamilton învinge în MP al Turciei și scrie istorie

Lewis Hamilton învinge în MP al Turciei și scrie istorie

Britanicul Lewis Hamilton, component al echipei de Formula 1 Mercedes, a câștigat MP al Turciei, duminică, 15 noiembrie 2020. Hamilton a obținut victoria cu numărul 94 din carieră, la două săptămâni după ce s-a impus și la Emilia Romagna. După ce a reușit să îl egaleze în acest sezon, ba chiar să îl și depășească la victorii pe germanul Michael Schumacher, cu acest nou titlu mondial câștigat la egalitat pe legendarul Schumacher și la numărul de titlulri mondiale, ambii având câte 7 titluri. Britanicul a fost fost învingător în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020.

Cursa a început prost pentru Hamilton, acesta începând de pe poziția a șasea. A reușit în turul 19 să îl depășească pe Verstappen, rămânând în spatele lui Sebastian Vettel mai multe tururi. Până în turul 37, când a reușit să ajungă pe prima poziție după ce l-a depășit pe Sergio Perez.

Podiumul a fost completat de mexicanul Sergio Perez (Racing Point) și neamțul  Sebastian Vettel Ferrari), cel care reușește o performanță neagră, și anume la finalul Campionatului Mondial, să bifeze o primă clasare pe podium.

Se anunța un weekend de vis pentru Lance Stroll (Racing Point), cel care înainte de cursă, a reușit o prestație excepțională în calificări, și anume să se claseze în pole position, însă totul s-a transformat într-o zi neagră, cumulându-se cu o clasare pe un loc 9, la limită de puncte.

Top Ten din această cursă: 1. Hamilton, 2. Perez, 3. Vettel, 4. Leclerc, 5. Saing, 6. Verstappen, 7. Albon, 8. Norris, 9. Stroll, 10. Ricciardo.

Colegul lui Lewis Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas, cel care la startul cursei era în cărți să îi fure britanicului titlul de campion mondial, a terminat cursa doar pe locul 14, după ce în chiar primul viraj a derapat și a pierdut multe locuri.

Romain Grosjean (Haas Ferrari), Nicholas Latifi (Williams Mercedes) și Antonio Giovinazzi (Alfo Romeo Racing Ferrari) au abandonat cursa.

Condițiile meteo nu au fost tocmai ideale pentru o cursă de F1, pista fiind udă, iar chiar pe finalul MP s-a anunțaț ploaie, însă și așa s-au dat mai multe bătălii pentru poziții și pentru cel mai rapid tur de pistă.

Lewis Hamilton s-a încoronat Campion Mondial cu trei etape înainte de finalul Campionatului Mondial. Mai urmează să se dispute 2 MP în Bahrain, în weekendul 27-29 noiembrie va avea loc MP de F1 al Bahrainului, apoi în perioada 04-06 decembrie va avea loc MP Rolex Sakhir și în final, în intervalul 11-13 decembrie va avea loc MP de F1 Etihad Airways Abu Dhabi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente