Acasă Sport International Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care britanicul a dominat-o cap coadă, dar și una în care pilotul Romain Grosjean își putea pierde viața.

Pilotul francez a avut o tamponare cu Kvyat în viraul 3 al chiar primului tur, iar apoi s-a îndreptat direct în parapet cu o viteză de peste 225 km/h. Monopostul acestuia s-a transformat instat într-o minge de foc, însă Romain Grosjean a scăpat ca prin minune.

El a reușit să iasă singur din bolidul rupt în două – a fost dus cu elicopeterul la spital după ce a avut arsuri la mâini și la picioare și a suferit câteva coaste rupte.

El a fost transportat la spital cu elicopterul după ce medicii au constatat că are arsuri ușoare la mâini, dar din fericire fără nicio fractură. Echipa sa, Haas, a postat primele imagini cu pilotul și mesajul lui de mulțumire.

„Vreau să anunț pe toată lumea că sunt ok, mai mult sau mai puțin. Vă mulțumesc pentru mesaje. Dacă nu era acel halo (n.r. un dispozitiv de protecție a capului pilotului), care este cel mai bun lucru introdus în Formula 1, acum nu mai puteam vorbi cu voi,” a fost mesajul pilotului francez după incidentul din Marele Premiu din Bahrain.

Cursa s-a reluat după 90 de minute, dar Lance Stroll a fost imediat protagonistul altui incident după o coliziune cu același Kvyat. 

Pentru a 7-a oară campion modial la cursa precedentă, Hamilton a fost în control și în Bahrain unde s-a impus în fața piloților de la Red Bull, Max Verstappen și Alexander Albon, ultimul profitând de abandonul lui Sergio Perez pe final.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente