Acasă Sport International Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care britanicul a dominat-o cap coadă, dar și una în care pilotul Romain Grosjean își putea pierde viața.

Pilotul francez a avut o tamponare cu Kvyat în viraul 3 al chiar primului tur, iar apoi s-a îndreptat direct în parapet cu o viteză de peste 225 km/h. Monopostul acestuia s-a transformat instat într-o minge de foc, însă Romain Grosjean a scăpat ca prin minune.

El a reușit să iasă singur din bolidul rupt în două – a fost dus cu elicopeterul la spital după ce a avut arsuri la mâini și la picioare și a suferit câteva coaste rupte.

El a fost transportat la spital cu elicopterul după ce medicii au constatat că are arsuri ușoare la mâini, dar din fericire fără nicio fractură. Echipa sa, Haas, a postat primele imagini cu pilotul și mesajul lui de mulțumire.

„Vreau să anunț pe toată lumea că sunt ok, mai mult sau mai puțin. Vă mulțumesc pentru mesaje. Dacă nu era acel halo (n.r. un dispozitiv de protecție a capului pilotului), care este cel mai bun lucru introdus în Formula 1, acum nu mai puteam vorbi cu voi,” a fost mesajul pilotului francez după incidentul din Marele Premiu din Bahrain.

Cursa s-a reluat după 90 de minute, dar Lance Stroll a fost imediat protagonistul altui incident după o coliziune cu același Kvyat. 

Pentru a 7-a oară campion modial la cursa precedentă, Hamilton a fost în control și în Bahrain unde s-a impus în fața piloților de la Red Bull, Max Verstappen și Alexander Albon, ultimul profitând de abandonul lui Sergio Perez pe final.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente