vineri, septembrie 29, 2023
AcasăEconomico-socialNationalLiberalii sătmăreni au votat cu Ludovic Orban

Liberalii sătmăreni au votat cu Ludovic Orban

Fostul parlamentar liberal Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL, cu 3518 voturi, câștigând astfel alegerile interne cu un procent de 78%. Contracandidatul său Cristian Bușoi a primit 952 din voturi, iar 34 de voturi au fost nule , conform rezultatelor oficiale anunțate în Congresul PNL. (Sapou)

Președintele Curții de Arbitrat este europarlamentarul Daniel Buda, ales cu 1984 din totalul de 4769 exprimate. Au fost și 113 voturi nule, conform anunțului făcut de Mircea Toader. Președintele Comisiei Naționale de Revizie și Cenzor este Mihai Barbu, ales cu 2479 de voturi din totalul de  4435. Un număr de 59 au fost nule.

„Vă mulțumesc pentru încrederea voastră, mă onorează și mă obligă. De astăzi, pentru mine, viața este mai grea, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii PNL pentru România. PNL va fi un partener loial, transparent pentru președintele Klaus Iohannis. Mă voi bate cu toată forța mea, cu toată energia mea, pentru a reuși în 2019 să câștigăm alegerile prezidențiale, să obținem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar apoi să câștigăm alegerile locale. să redăm șansa de modernizare, creștere economică, în alegerile locale. Obiectivul meu este câștigarea alegerilor parlamentare care să arate un PNL care trebuie cu adevărat ce va face pentru țară. Dumnezeu să ne ajute”, a spus în discursul său Ludovic Orban, după ce a fost anunțat oficial ca președinte al PNL. 

Organizația județeană a PNL Satu Mare l-a sustinut pe Ludovic Orban pentru președinția partidului, a declarat președintele filialei județene, Adrian Albu, reporterului Jurnalul de Satu Mare. „Noi am fost susținătorii moțiunii domnului Ludovic Orban, inca din luna mai, delegatia satmareana prezenta la Bucurest a votat cu Orban, toti cei 66 de liberalii sătmăreni participanti din partea satmarului au votat pentru Orban spus viceprimarul Albu.

La rândul său, Cristian Bușoi l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru faptul că a fost ales în fruntea PNL și a subliniat că partidul trebuie să rămână unit pentru a arăta românilor „drumul spre prosperitate și spre mai bine pentru România”. 

„Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban, respect acest rezultat, port același respect tuturor colegilor din PNL. Vă mulțumesc că am avut ocazia să discut cu dumneavoastră, să vorbesc cu toți cei care vor un viitor mai bun pentru PNL. Am înțeles că sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate în felul în care acționează și comunică PNL. PNL trebuie să rămână o echipă unită, PNL trebuie să meargă înainte cu toată forța, cu toată încrederea, pentru că ideile și principiile pe care noi le apărăm sunt ideile și principiile drepte, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate și spre mai bine pentru România și români. Felicitări Ludovic, felicitări dumneavoastră, vă mulțumesc din suflet”, a declarat Cristian Bușoi, după prezentarea rezultatelor oficiale.

Votul la Congres a fost pe buletine. În plus, cei peste 4.600 de delegați prezenți la Congres și-au mai exprimat opțiunea asupra președinților Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA). Pentru funcția de președinte al CA au candidat Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC – Mihai Barbu și Gabriela Horga. 

 Șefia PNL a fost disputată de Ludovic Orban, cu moțiunea „Partidul Național Liberal — Forța Dreptei” și Cristian Bușoi, cu moțiunea „PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!”. 

„Toată poziția oficială a partidului va fi stabilită pentru criza politică în Biroul Politic, iar ulterior vom adopta, într-o perioadă de maximum o lună, o strategie politică care să plece de la situația actuală, de la configurația politică din Parlament, de la starea de spirit care există în populație. Oricum, guvernarea CAP-ului vechililor roșii este un rău imens pentru România și cred că românii se vor convinge cât de curând că au fost mințiți, că alegerile au fost câștigate cu niște promisiuni lipsite de acoperire și fundament și că de fapt PSD și-a dorit puterea pentru cu totul și cu totul ale lucrări decât pentru a aduce lucruri bune pentru viața românilor”, a mai spus Orban. 

Întrebat dacă respinge total varianta ca PNL să voteze la moțiunea de cenzură, el a arătat că, din punctul său de vedere, așa ar trebui să se întâmple, însă a precizat că orice decizie importantă în partid trebuie luată în forurile statutare. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente