sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăPoliticaLocalLiberalii sătmăreni l-au omagiat pe marele om politic, Iuliu Maniu

Liberalii sătmăreni l-au omagiat pe marele om politic, Iuliu Maniu

Duminică, 5 februarie 2023, la împlinirea a 70 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui om politic Iuliu Maniu, liberalii sătmăreni, în frunte cu deputatul Adrian Cozma, președintele organizației județene PNL Satu Mare, secretarul de stat Cristian Valer Beseni, secretar general PNL Satu Mare, subprefectul Romeo Pop, președintele organizației municipale PNL Satu Mare, au depus o coroană de flori la bustul ilustrului politician.

Liberalii au evocat figura remarcabilă a celui care a fost supranumit ”Sfinxul de la Bădăcin”, un om al cărui destin a fost exemplar, dăruit intereselor națiunii sale, pentru care a trăit, a luptat și a murit în închisoarea de la Sighet. Modelul său de viață și acțiune politică, rămâne una din pildele luminoase de luptă democratică împotriva totalitarismului, a liderului demn și neînfricat, care a militat pentru o conduită morală și o asumare responsabilă a actului politic, atât de necesare în politica românească.

„5 februarie e ziua în care cinstim memoria a doi mari oameni de stat ai României.  Acum 70 de ani, la 5 februarie 1953, în închisoarea de la Sighet, se stingea Iuliu Maniu, făuritor de țară, apărător al credinței și al neamului românesc! Tot pe 5 februarie 1963, în închisoarea de la Râmnicu-Sărat, murea Ion Mihalache, apărător al valorilor creștine și al țărănimii perioadei interbelice. Toată recunoștința celor doi foști președinți ai PNȚ și mari personalități ai României Mari.”, transmite deputatul PNL, Adrian Cozma.

Deputatul Adrian Cozma a propus Parlamentului României ca anul 2023 să fie instituit ca ”Anul Iuliu Maniu”, la împlinirea a 150 de ani de la nașterea sa și 70 de ani de la tragicul său sfârșit.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente