duminică, iulie 21, 2024
AcasăPoliticaLocalLiberalii sătmăreni vor face demersuri pentru redeschiderea ștrandului municipal

Liberalii sătmăreni vor face demersuri pentru redeschiderea ștrandului municipal

Liberalii sătmăreni, reprezentați de Bianca Murgu – președinte TNL, Horvath Alexandru – președinte Organizația pensionarilor, Victor Cernea – consilier local și președinta Asociației de Pensionari ”Unirea”, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că vor începe strângerea de semnături pentru redeschiderea ștrandului din Satu Mare.
Totodată, liberalii sătmăreni cer administrației locale să găsească urgent o soluție pentru a redeschide ștrandul municipal.

”Lipsa de viziune, indolența față de modul de cheltuire a banului public, nepriceperea, complicitatea, minciuna, reaua credință”, sunt cauzele principale care au dus la închiderea ștrandului din Satu Mare și la imposibilitatea redeschiderii acestuia pe o perioadă nedeterminată, susține Bianca Murgu, președinta Organizației de Tineret PNL Satu Mare.

„Primăria Satu Mare, în cursul lunii mai 2022, după ce a stat în pasivitate ani de zile față de neexecutarea contractului de concesiune s-a gândit să inițieze o ordonanță președințială, cu nr. 758/83/2022 pentru redobândirea dreptului de administrare a Ștrandului Satu Mare, argumentând această solicitare, prin urgența prevenirii unei pagube la adresa bunului public, una dintre condițiile esențiale ale admisibilității unei astfel de acțiuni.

Până aici buna credință poate fi prezumată însă ea este răsturnată de trei argumente: 1. Primăria, reprezentată de actualul edil alături de un grup de consilieri locali, unii prezenți și astăzi în consiliul local, cunoșteau și concluzionau din anul 2016 că societatea concesionară nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale dar nu au făcut nimic. Mai mult, prin tergiversări repetate a clarificării situației, probabil făcută în scop electoral și nu numai, au contribuit la agravarea situației juridice și economice a concesionarului, la acumularea de cheltuieli procesuale, despăgubiri și alte daune, unele chiar în sarcina primăriei”, susține printre altele Bianca Murgu.

Mesajul transmis de liberali a fost susținut și de către consilierul municipal, Victor Cernea. Acesta a transmis că ”bâjbâiala trebuie să se termine, iar administrația actuală trebuie să-și facă treaba și să găsească o soluție legală pentru a redeschide ștrandul în acest an. Suntem în 2023, iar de șapte ani nu s-a întâmplat nimic”.

El a declarat că PNL va aduna semnături pentru redeschiderea ștrandului, iar sătmărenii sunt invitați să susțină acest demers.

,,Partidul Național Liberal va demara o amplă campanie de strângere de semnături la care sunt invitați toți cetățenii interesați, tinerii, pensionarii, elevii împreună cu părinții lor, să susțină acest proiect. Să demonstrăm administrației locale că cetățenii își doresc un ștrand municipal”, a mai adăugat Cernea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente