Acasă Locale Nationale Libertatea noastră nu este de vânzare!Noi luptăm până la capăt

Libertatea noastră nu este de vânzare!Noi luptăm până la capăt

Mercenarii din Jandarmerie trec la intimidări, înaintea marelui miting de la Iași din 14 octombrie.

S-au dat deja primele amenzi după protestul care a avut loc sâmbătă în Piaţa Universităţii, la care au participat sute de persoane. Treisprezece oameni au fost amendaţi momentan, potrivit unui comunicat transmis de jandarmerie.

Verificările pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile actelor normative și aplicarea măsurilor legale continuă.

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă în Piața Universității pentru a protesta, chiar în ziua cu infectări-record. Oamenii şi-au exprimat neumulţumirile faţă de măsurile autorităților și de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Jandarmii i-au rugat pe protestatri să poarte măşti, având în vedere că nu putea fi păstrată distanţarea din cauza aglomeraţiei. Protestatarii au ajuns să se ia la îmbrânceli cu forţele de ordine.

Manifestanţii au cerut căderea Guvernului şi demisia lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi secretar de stat în MAI.

„Nu mi se pare normal ca într-o ţară democratică nu ai voie să te exprimi. Pentru ce s-a creat ambuscada asta? Pentru intimidare? Avem dreptul la libertate. În 1989 au murit oameni aici pentru libertate. Ruşine acestor oameni. Poporul roman a ales să fie sclav. Nu mi se pare normal, toţi suntem români şi luptăm. Eu nu cred în această pandemie. Asta se face la nivel mondial pentru că vor să schimbe totul”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Protestatarii i-au huiduit pe jandarmi şi au scandat „Libertate, libertate!, „Jos dictatura”, „Noi vă plătim”, „Jos trădătorii!”, „Copiii noştri nu-s cobaii voştri”. La un moment dat, oamenii au început să spună în cor rugăciunea „Tatăl nostru”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente