duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomico-socialNationalLigia Deca: Voi face un apel la cadrele didactice din România să...

Ligia Deca: Voi face un apel la cadrele didactice din România să valorifice mai mult evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

În contextul lansării raportului Băncii Mondiale „How to Accelerate Student Learning: Lessons From 60 Countries, 3 Years After the Pandemic”, Ligia Deca, ministrul Educației, a afirmat că va face un apel la cadrele didactice din România să valorifice mai mult evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Ligia Deca: „Am avut onoarea să împărtășesc inițiativele României privind reducerea abandonului școlar cu miniștri ai educației și experți internaționali, la lansarea raportului Băncii Mondiale <<How to Accelerate Student Learning: Lessons From 60 Countries, 3 Years After the Pandemic>>”.

„Prevenirea abandonului școlar reprezintă o prioritate pentru mine, nu ne permitem să pierdem niciun copil sau tânăr. Prin masă sănătoasă, rechizite, transport și un mediu școlar primitor, susținem elevii vulnerabili să-și continue studiile. În plus, este important să ne asigurăm că fiecare elev dobândește competențele de care are nevoie pentru viața de adult”, a spus liberala.

Ministrul a subliniat că „raportul Băncii Mondiale ne atrage atenția asupra faptului că este foarte important ca profesorii să-și unească eforturile pentru dezvoltarea competențelor de bază (literație, numerație) ale elevilor. De asemenea, ne amintește că mai ales elevii rămași în urmă din cauza pandemiei sau din alte motive externe potențialului lor au nevoie de sprijin adaptat nivelului de performanță la care se află”.

„Pentru anul școlar 2023-2024, voi face un apel la cadrele didactice din România să valorifice mai mult evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Acest efort de evaluare trebuie să fie urmat de adaptarea predării, de discuții cu părinții și de activități remediale. Dacă aveți recomandări în acest sens, vă invit să-mi scrieți în comentarii”, a transmis Ligia Deca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente