Inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare au depistat la vânzare animale fără documente

Publicat la data de14 iunie 2013 » 845 Views» DeFlorin Hotca » Locale, Stiri Satu Mare

Animalele-erau-transportate-fără-acteInspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 07.06.2013 – 14.06.2013, un număr de 68 de acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat un avertisment.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine, unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

Deficiențele sancționate au fost punerea în vânzare a animalelor fără documente. În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție.

În această perioadă medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecții în exploatații de animale conform Programului Strategic pe anul 2013, cu această ocazie D.S.V.S.A. solicită proprietarilor de animale să acorde tot sprijinul în desfășurarea acestei acțiuni.

Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua și în perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile și a reduce riscul de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.