duminică, mai 26, 2024
AcasăLocalePolițiștii de frontieră au depistat două autoturisme cu peste 4.000 pachete cu...

Polițiștii de frontieră au depistat două autoturisme cu peste 4.000 pachete cu țigări

2013-06-13 14.18.58Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negrești Oaș au descoperit în trafic, două autoturisme care transportau peste 4.000 pachete de țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România. Joi, 13 iunie, la nivelul Sectorului PF Negrești Oaș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră au oprit pentru control pe raza localității Negrești Oaș, un autoturism marca Ford Mondeo, condus de Ioan L., de 51 ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. La controlul efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul mașinii, 3.730 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Dată fiind situația de fapt, autoturismul, țigările și conducătorul auto au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul aceleiași acțiuni, în jurul orei 11.40, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un alt autoturism, marca Audi A4, în care se aflau două persoane de sex feminin.

Conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră  intrând  în curtea unui2013-06-13 14.18.49 imobil din localitatea Negrești Oaș. Astfel, cele două persoane, identificate ca fiind Maria L. și Ana L., de 49 respectiv 26 ani, precum și autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. La controlul efectuat asupra mașinii au fost descoperite în portbagaj, 500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta nici un document de proveniență.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de țigarete. Întreaga cantitate de țigări, 4.230 pachete cu țigări în valoare de 18.950 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente