luni, februarie 26, 2024
AcasăLocaleLucrări de întreținere și modernizare a drumurilor din județ

Lucrări de întreținere și modernizare a drumurilor din județ

Lucrările de întreținere curentă, respectiv periodică și de modernizare continuă pe drumurile județene, anunță Consiliul Județean Satu Mare.

În această perioadă se efectuează lucrări de întreținere periodică pe mai multe tronsoane de drum, cu finanțare din bugetul propriu al județului, dintre care amintim:

– Pe DJ 196B se așterne covor bituminos cu o grosime de 6 cm, din dreptul Primăriei Sanislău până la ieșirea din localitatea Berea spre Foieni. Lucrările au început luni, 2 mai, și au o valoare de 1.057.000 lei. În funcție de condițiile meteorologice, constructorul Diferit AG Cluj Napoca dorește finalizarea lucrărilor într-o săptămână;

– Pe DJ 193F Socond – Soconzel se realizează lucrări în valoare de 504.838 lei. Pe acest tronson au fost efectuate lucrări de plombare cu mixtură asfaltică și decapare manuală, tratare a burdușirilor și de așternere a primului strat de beton asfaltic deschis în grosime de 6 cm, urmând a se așterne stratul de geocompozit antifisură și stratul de covor bituminos în grosime de 5 cm. Lucrarea este efectuată de Ardelean Company Nord Vest SRL Baia Mare.

Se lucrează și la modernizarea drumului județean DJ 195B Moftinu Mare – Crișeni – Craidorolț, în lungime de 12,5 km, obiectiv finanțat prin PNDL II, executant fiind Drum Construct SRL. Lucrările în valoare de 23.256.000 lei sunt realizate în proporție de 79%, iar finalizarea acestui tronson va avea loc până la sfârșitul anului.

În acest moment se lucrează la amenajarea acceselor la gospodării și la realizarea rigolelor betonate în satul Moftinu Mare. În intravilanul satului Crișeni vor fi realizate lucrări de modernizare a drumului, după finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare executate prin APASERV.

La toate aceste obiective au efectuat vizite de lucru de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, directorul Direcției Tehnice, Ioan Șereș și reprezentanții executanților.

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente