Acasă Locale Nationale Ludovic Orban intră în șomaj tehnic

Ludovic Orban intră în șomaj tehnic

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat, la Realitatea PLUS, că România nu va rămâne ”fără pâine” având în vedere îngrijorările apărute după ce Guvernul a oprit de la export mai multe alimente și cereale.

”Stocurile ajung. Eu am vrut să mă asigur, până la recoltă, că produsele de bază vor exista. Depinde de sortimente. Unele ajung pe 6 luni, altele pe 4 luni, dar asta nu înseamnă că dacă se vor termina nu vom face altele. Nu aș vrea să speriem lumea. Nu vom rămâne fără pâine. Noi luăm măsuri graduale, în funcție de situație. S-ar putea ca săptămâna viitoare să relaxăm măsurile. Trecem printr-o situație dificilă”, a explicat ministrul.

Întrebat de stocurile de grâu, Adrian Oros a precizat că ”sunt suficiente tone de grâu în siloziuri”. Peste 750.000 de tone în prezent.

”Noi, în anii foarte buni, producem 10 milioane de tone de grâu, consumul este undeva la două milioane. Se produce sufiecient pentru consumul intern. Acum, avem secetă și nu avem foarte multe zone irigabile. Facem o evaluare, iar fermierii care vor avea pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiți, pregătim un proiect.

Prima noastră datorie este să protejăm consumatorul român, apoi agenții economici. Producătorii pot acoperi necesarul de consum chiar cu această secetă nemaiîntâlnită în ultimii ani”, a declarat ministrul Agriculturii la Realitatea PLUS.

Referitor la locul de unde cumpărăm mielul de Paște, ministrul a răspuns: ”În fiecare an, în perioada sărbătorilor Pascale, au fost derogări la acele puncte de vânzare. Anul acesta, în situația excepțională, am permis să se facă puncte de colectare la ferme. Oamenii pot să își cumpere animalul sacrificat în condiții de igienă chiar din ferme”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente