Acasă Locale Nationale Ludovic Orban intră în șomaj tehnic

Ludovic Orban intră în șomaj tehnic

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat, la Realitatea PLUS, că România nu va rămâne ”fără pâine” având în vedere îngrijorările apărute după ce Guvernul a oprit de la export mai multe alimente și cereale.

”Stocurile ajung. Eu am vrut să mă asigur, până la recoltă, că produsele de bază vor exista. Depinde de sortimente. Unele ajung pe 6 luni, altele pe 4 luni, dar asta nu înseamnă că dacă se vor termina nu vom face altele. Nu aș vrea să speriem lumea. Nu vom rămâne fără pâine. Noi luăm măsuri graduale, în funcție de situație. S-ar putea ca săptămâna viitoare să relaxăm măsurile. Trecem printr-o situație dificilă”, a explicat ministrul.

Întrebat de stocurile de grâu, Adrian Oros a precizat că ”sunt suficiente tone de grâu în siloziuri”. Peste 750.000 de tone în prezent.

”Noi, în anii foarte buni, producem 10 milioane de tone de grâu, consumul este undeva la două milioane. Se produce sufiecient pentru consumul intern. Acum, avem secetă și nu avem foarte multe zone irigabile. Facem o evaluare, iar fermierii care vor avea pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiți, pregătim un proiect.

Prima noastră datorie este să protejăm consumatorul român, apoi agenții economici. Producătorii pot acoperi necesarul de consum chiar cu această secetă nemaiîntâlnită în ultimii ani”, a declarat ministrul Agriculturii la Realitatea PLUS.

Referitor la locul de unde cumpărăm mielul de Paște, ministrul a răspuns: ”În fiecare an, în perioada sărbătorilor Pascale, au fost derogări la acele puncte de vânzare. Anul acesta, în situația excepțională, am permis să se facă puncte de colectare la ferme. Oamenii pot să își cumpere animalul sacrificat în condiții de igienă chiar din ferme”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente