Acasă sus Mai mulți primari au fost atenționați că au trimis dosare nevalidate pentru...

Mai mulți primari au fost atenționați că au trimis dosare nevalidate pentru Fondul Funciar

Comisia Județeană de Fond Funciar de la nivelul Instituției Prefectului Satu Mare s-a reunit azi, 31 martie 2014 pentru a valida, sau invalida, după caz, dosarele înaintate de către Comisiile Locale de Fond Funciar, prin care se solicită punerea în posesie a unor petenți, pe baza unor sentințe judecătorești definitive.

Ședința s-a desfășurat începând cu ora 13,00 și a fost condusă de prefectul Eugeniu Avram, respectiv de către șeful Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului, Cosmin Dorle. Pe ordinea de zi au fost trei puncte, validarea sau invalidarea propunerilor unor comisii comunale, modificarea sau revocarea unor titluri de proprietate, respectiv informare Călinești Oaș.

Au participat subprefectul Altfatter Tamas, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitatate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, Monica Prodan-Ardelean, directorii unor instituții deconcentrate, specialiști din Instituția Prefectului, primari din județ și secretarii unităților-administrativ teritoriale pe raza cărora s-au aflat dosarele aprobate astăzi.

Cu acest prilej, prefectul Eugeniu Avram le-a cerut secretarilor unităților administrativ-teritoriale responsabilitate, astfel încât procesul de restituire să se desfășoare conform graficului, fără întârzieri sau blocaje.

Mai mulți secretari de primării au fost atenționați verbal pentru că au transmis dosare de validare incomplete, blocând practic procesul de restituire.

În acest sens, șeful Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului, Cosmin Dorle a menționat că următorul pas va fi sancționarea secretarilor care nu-și respectă atribuțiile.

Comisia Județeană de Fond Funciar de la nivelul Instituției Prefectului Satu Mare se va reuni în fiecare zi de luni pentru a aproba dosarele de restituire a terenurilor revendicate de cetățeni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente