joi, februarie 29, 2024
AcasăsusMajorarea salariilor, amânată cu un an

Majorarea salariilor, amânată cu un an

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, joi seară, într-un interviu acordat unui post de televiziune, că eliminarea inechităților din sistemul de salarizare reprezintă un punct de referință „foarte important” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cu toate acestea, liderul PNL a subliniat că proiectul de lege aferent acestei măsuri nu va intra în vigoare până în anul 2024.

Nicolae Ciucă a argumentat faptul că ar fi politicalmente incorect să implementeze o astfel de măsură într-un an electoral.

Președintele PNL a explicat importanța eliminării inechităților salariale, subliniind că acesta reprezintă un pas crucial în direcția unei administrații mai eficiente și echitabile.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă a adăugat că implementarea acestei schimbări va necesita un proiect de lege solid și bine elaborat, care să ia în considerare toate aspectele implicate.

„Sunt două jaloane foarte importante în PNRR. Este jalonul prin care se elimină inechitățile și disparitățile din sistemul de pensii și eliminarea inechităților din sistemul de salarizare. Deci va trebui ca la nivelul ministerelor de linie să înceapă lucrul și pentru noua lege a salarizării, care nu face obiectul anului 2024. Nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”, a afirmat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente