A posti este cel mai ieftin şi mai sănătos, pentru că mâncarea de post este , în primul rând, rugăciunea, convorbirea zilnică cu Hristos.
Postul alimentar este prima treapta atunci cand te hotarasti sa incepi si odata pornit la acest drum ,vei invata cum sa devii mai puternic in slabiciunile pe care le ai , mai echilibrat , mai calm , mai deschis la frumos si vei invata sa apreciezi mai mult ceea ce ai, cand ai .Postul ne invata foarte multe si este un subiect care poate fii dezbatut mult si bine , insa astazi , va propunem o reteta delicioasa , atat pentru cei mai pofticiosi dar si pentru cei care doresc sa tina pasul cu un stil de viata sanatos .
CARTOFI LA CUPTOR CU PATRUNJEL SI USTUROI
Ingrediente
- 1 kilogram cartofi mici
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căpățână usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
Cartofii se spală foarte bine în apă rece, folosind chiar şi o periuţă, apoi se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt şi printre ei se pune căţeii de usturoi. Se lasa în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 40-50 de minute.
Se verifică cu o scobitoare dacă sunt gata cartofii, iar dacă unii dintre ei sunt tari în interior se mai lasă tava în cuptor încă 10-15 minute.
Recomandam a fii folositi cartofi de dimensiuni medii ,pentru o coacere mai usoara.
La final se poate face un mujdei de usturoi cu ulei de masline si putina apa minerala.
Este un adevarat deliciu ,care aduce si nenumarate beneficii .Coaja cartofilor fiind bogata in vitamine din complexul B, fibre alimentare, compuşi fenolici cu efect de reglaj asupra activităţii cardiace iar usturoiul ajuta la combaterea infecțiilor respiratorii , reducerea tensiunii arteriale,echilibrarea colesterolului , incetinirea aterosclerozei .