miercuri, mai 1, 2024
AcasăsusMâncarea pacienților de la spital, este servită de azi în caserole

Mâncarea pacienților de la spital, este servită de azi în caserole

Începând de azi, 11 ianuarie, bolnavii de la Spitalul Județean Satu Mare primesc mâncarea în caserole de unică folosință. Potrivit conducerii Consiliului Județean (CJ) și al spitalului, acesta este un pas important în ceea ce privește asigurarea unor condiții la nivel european pentru pacienți.

Schimbarea modului de servire a mâncării a fost prezentat în această seară pe Secția de Ortopedie a Spitalului Nou de către președintele CJ, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Erica Venemozer, directorul medical, dr. Paula Mare, directorul de îngrijiri medicale, Gabriela Opriș și de directorul economic al SJU, Mircea Pal.

„Am făcut un pas foarte mare pentru a putea asigura condiții optime, condiții la nivel european pentru pacienții din sistemul de sănătate sătmărean. Am vrut să schimbăm acele condiții neigienice în care se servea mâncarea. Acum ne vom putea altfel prezenta în fața tuturor. Prin utilizarea acestor caserole și tacâmuri de unică folosință, chetuielile la materialele de curățat vesela scad automat”, a declarat Adrian Ștef.

Președintele CJ a subliniat și faptul că prin implementarea noului sistem de a servi hrana pentru pacienți există garanția respectării cantității de mâncare ce trebuie asigurată fiecărui pacient.

În luarea de cuvânt Mircea Govor a precizat că „chiar dacă nu erau probleme la spitalul municipal această măsură se lua. Vă asigur. Suntem în stare să stăpânim lucrurile și într-o lună de zile nu veți mai recunoaște nici spitalul municipal deoarece vor fi renovate secțiile. Anul nou începe cu dreptul pentru Consiliul Județean”.

„Acesta este un vis împlinit pentru mine. De mult am visat să văd caserole pe cărucioare și nu găleți. Am făcut o analiză cost-beneficiu, cât ne costă partea de curățenie, cât e timpul alocat de infirmierele care nu pot să stea lângă pacienți deoarece pierdeau foarte mult timp în bucătărie, strângând vesela. Ca și costuri suntem la egalitate dar condițiile în care pacienții primesc mâncarea sunt net superioare și avem avantajul că infirmierele vor sta lângă pacienți”, a declarat Erica Venemozer.

Spitalul oferă zilnic masa pentru aproximativ 700 de pacienți, iar costul mediu al meniului pentru un bolnav variază între 7 și 11 lei pe zi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente