Acasă Locale Stiri Satu Mare Mandatul de consilier județean al doamnei Mărginean Maria-Eva a fost validat de...

Mandatul de consilier județean al doamnei Mărginean Maria-Eva a fost validat de consilierii județeni

La propunerea vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, ședința ordinară a deliberativului județean, din data de 29 iulie 2019, a debutat cu un moment de reculegere în memoria maestrului Rudolf Fátyol, fostul manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti”, care s-a stins din viață în data de 22 iulie, la vârsta de 62 de ani.

Primul punct al ordinii de zi a ședinței ordinare a lunii iulie a avut în vedere validarea mandatului de consilier județean al doamnei Mărginean Maria-Eva, ca urmare a încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al domnului Riedl Rudolf.

În cadrul plenului a mai fost aprobată, printre altele, rectificarea bugetului general consolidat al Județului Satu Mare pe anul 2019, prin care s-au alocat sume de bani pentru cofinanțarea unor proiecte transfrontaliere și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și pentru proiectul privind realizarea a 16 unități locative ANL la Spitalul Negrești-Oaș etc.

Sistemul sătmărean de protecție a copilului face noi progrese. Consilierii județeni au adoptat noile măsuri propuse cu privire la proiectul ,,Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colt – Halmeu și dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire”. Proiectul, în valoare de 1 milion de euro, a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 de către DGASPC Satu Mare.

Un alt proiect de hotărâre important, votat în plenul Consiliului Județean, este cel referitor la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Realizarea platformei de gunoi-celula nr.2 din cadrul depozitului ecologic regional de deșeuri nepericuloase Doba, județul Satu Mare”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente