Acasă Locale Internationale Manifestatie impotriva islamului violent, luni, la Copenhaga la apelul miscarii Pegida

Manifestatie impotriva islamului violent, luni, la Copenhaga la apelul miscarii Pegida

O manifestatie antiislam este anuntata luni la Copenhaga la apelul miscarii Pegida, care si-a anulat reuniunea saptamanala prevazuta pentru aceeeasi zi la Dresda (Germania) dupa ce a primit amenintari.

Vom manifesta maine (luni) la ora 18.00 (19.00 ora Romaniei) la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus ca vor participa”, a anuntat duminica organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog scolar.

Miscarea Pegida (“Patrioti europeni impotriva islamizarii Occidentului”) a luat fiinta in Germania in octombrie. In prezent, aceasta s-a raspandit si in alte tari europene.
La 12 ianuarie, aproximativ 200 de persoane care si-au declarat apartenenta la aceasta miscare au defilat impotriva islamului la Oslo.

Pegida a decis sa isi anuleze manifestatia saptamanala de luni de la Dresda dupa o amenintare cu moartea venind din partea gruparii Stat Islamic impotriva unuia dintre organizatori.

Politia germana a “interzis orice reuniune publica in aer liber”, luni, la Dresda din cauza unui “risc terorist concret” la aceasta manifestatie.

In Danemarca, “obiectivul este de a oferi clasei de mijloc o sansa de a-si exprima ingrijorarea fata de un islam violent”, a explicat Sennels. Potrivit lui este vorba despre primul mars “de acest gen” organizat in aceasta tara.

Foto: Mediafax

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente