sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocaleMăsuri pentru fluidizarea traficului în fața Liceului German

Măsuri pentru fluidizarea traficului în fața Liceului German

Primăria municipiului Satu Mare a implementat primul culoar Kiss&Ride din Satu Mare, în fața Liceului Teoretic German ”Johann Ettinger” din municipiul Satu Mare. Necesitatea lui era evidentă, având în vedere că în zonă părinții care își dau ori își iau copii de la școală, parchează haotic. Sigur, acest lucru se întâmplă și din cauza locurilor de parcare insuficiente.

Primarul anunță că proiectul pilot este adaptat după modelul din străinătate și are ca scop principal siguranța copiilor și fluidizarea traficului din zona școlii la orele la care copiii intră și ies de la cursuri.

„Părinţii vin, opresc în faţa şcolii pe o bandă dedicată special, rămân preț de câteva secunde până când coboară copiii şi apoi merg mai departe. În tot acest timp, autoturismele care nu au legătură cu şcoala merg în continuare pe o banda dedicată și astfel circulaţia nu se blochează”, transmite edilul Kereskenyi Gabor.

Rămâne de văzut cum va prinde acest proiect în rândul sătmărenilor. Necesitatea lui și în fața altor școli din municipiu, este evidentă, însă la fel și locurile de parcare. Dacă discutăm de copiii din clasele primare, lucrurile se complică puțin, cei mai mici trebuie însoțiți până la clasă. Dacă discutăm de elevii mai mari care pot ajunge singuri și în siguranță la clase, atunci lucruile ar trebui să funcționeze fără prea mari probleme.

Cel mai important rămâne însă faptul că va crește siguranța pietonilor, fiind o bandă cu un singur sens de circulație, părinții care trebuie să își conducă copiii în grădinițe vor fi obligați să parcheze de acum după trecerea de pietoni și nu înaintea ei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente