joi, februarie 22, 2024
AcasăsusMAX VERSTAPPEN CÂȘTIGĂ MARELE PREMIU DIN ABU DHABI ÎN ULTIMA CURSĂ DIN...

MAX VERSTAPPEN CÂȘTIGĂ MARELE PREMIU DIN ABU DHABI ÎN ULTIMA CURSĂ DIN 2023

Max Verstappen s-a impus ultima cursă din sezonul 2023, în Marele Premiu de la Abu Dhabi. Olandezul a ajuns la 19 Grand Prix-uri în care a obținut primul loc în acest an, marcând astfel recordul istoric al celor de la Red Bull pentru cel mai mare procentaj de victorii într-o singură stagiune.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de la Abu Dhabi, în cadrul ultimei curse din sezonul 2023, la capătul căruia olandezul a cucerit cel de-al treilea titlu mondial. Olandezul a plecat din pole-position și a făcut o cursă foarte bună, pe care a controlat-o de la bun început și în care nu le-a dat nicio șansă adversarilor săi să îi pună probleme.

Max a ajuns la 19 victorii în acest sezon din 22 de Grand Prix-uri disputate, un record absolut în „Marele Circ”. De asemenea, victoria olandezului are o însemnătate enormă și pentru întreaga echipă Red Bull.

Prin triumful cu numărul 21 din acest sezon, constructorii austrieci devin echipa cu cel mai bun procentaj de victorii dintr-un an în întreaga istorie a Formulei 1. Red Bull a înregistrat un procent de 95.45% curse câștigate (21 din 22 posibile) și a doborât recordul celor de la McLaren stabilit în 1988, cu 15 din 16 curse.

CHARLES LECLERC ȘI GEORGE RUSSELL AU COMPLETAT PODIUMUL DE LA ABU DHABI

Locul al doilea pe circutiul de la Yas Marina a fost ocupat de Charles Leclerc, urmat pe ultima treaptă a podimului de rivalul de la Mercedes, George Russell. Coechpierul lui Verstappen, Sergio Perez, terminase al doilea cursa, însă a avut de suferit o penalizare de cinci secunde și a fost coborât până pe locul al patrulea.

Următoarele două locuri au fost completate de perechea McLaren: Norris-Piastri, care și-au ajutat echipa să termine deasupra celor de la Aston Martin în clasamentul constructorilor. Astfel, se încheie un nou sezon în Formula 1, încheiat cu un nou trifum al lui Max Verstappen.

Acțiunea din „Marele Circ” revine în 2024 la sfârșitul lunii februarie, cu Marele Premiu din Bahrain.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente