Acasă Locale Nationale Medici români vor acorda îngijiri militarilor ucraineni

Medici români vor acorda îngijiri militarilor ucraineni

ingrijiri

O echipă de medici militari va pleca, miercuri, în Ucraina, pentru trierea răniților care vor fi aduși ulterior în spitale din România, a anunțat, marți, ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Mircea Dușă a făcut aceste declarații, marți, la Poligonul Smârdan din județul Galați, unde s-a aflat pentru a asista la un exercițiu militar.

„În cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.), o echipă de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a răniților care vor fi tratați în spitalele militare din România”, a declarat ministrul Mircea Dușa.

El a precizat că, după ce se va face trierea răniților, un avion militar îi va transporta pe aceștia la spitalele militare din România.

„Deocamdată vorbesc de spitalele militare pentru că noi am primit această misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei și pe măsură ce medicii noștri vor face trierea răniților vom organiza și transportul cu un avion militar”, a spus Dușa.

Ministrul Apărării a fost prezent, marți, la Poligonul Smârdan din județul Galați, unde are loc Faza I a exercițiului multinațional Saber Junction 15 – Early Entry. Este vorba despre o operație aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată și Regimentul 2 Cavalerie, cărora li s-au alăturat militari români de la Brigada 282 Mecanizată.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, declara, în urmă cu o săptămână, la Kiev, în cadrul declarației de presă comune susținută cu Klaus Iohannis, că în urma discuțiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de către România și Germania, soldaților ucraineni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente