miercuri, februarie 8, 2023
AcasăLocaleMedicul din Satu Mare care își roagă pacienții să nu îi mai...

Medicul din Satu Mare care își roagă pacienții să nu îi mai aducă “atenții”

Un medic din nou generație care profesează atât în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cât și în cadrul unei clinici private, își roagă pacienții să nu îi mai ofere “atenții” atunci când vin la consultații.

Costea Cristian, căci despre el este vorba, medic specialist gastroenterolog cu competențe în endoscopie digestivă și ecografia abdominală, a spus într-o postare pe pagina sa de Facebook că se simte jignit atunci când pacienții îi oferă în dar: bani, carne, ouă sau alte atenții.

“Vă ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveți imaginație bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde, în sistemtul de stat sau privat! După cum știți tratamentul și investigațiile în Spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu e nevoie să mai fiți și “atenți”!! E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI!!”, a scris dr. Costea Cristian pe pagina sa de Facebook acolo unde este foarte activ și unde este urmărit și apreciat de mii de oameni.

Medicul consideră că vina acestui obicei aparține și pacienților, cât și medicilor, dar că se poate renunța la el dacă cele două părți vor lucra în aceeași direcție.

“Este mult de discutat… vina este in ambele tabere si a celor care dau si a celor care primesc… cred insa ca ne putem vindeca… ca putem ierta trecutul si construi un viitor mai bun impreuna! AM CONSTIINȚĂ și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… iubesc ceea ce fac, dar vă rog nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă!

Am tot ce imi trebuie si daca nu am o sa muncesc si mai mult ca sa am ceea ce imi doresc, la fel ca voi toti! Stiu ce inseamna sa nu ai(chiar stiu!!!) si am inceput sa cunosc si ce inseamna sa ai! Daca fac anumite proceduri si la Clinica privata si nu vi le pun sa le platiti nu trebuie sa va simtiti datori… spuneti un “Multumesc” si imi este suficient… Dumnezeu mi -a dat intotdeauna mai mult inapoi… El stie de ce!!”, mai spune dr. Costea Cristian.

Medicul își mai îndeamnă pacienții să insiste în schimb pentru servicii medicale mai bune și pentru condiții mai bune de muncă pentru medici, în vederea creșterii calității actului medical.

“Mai bine insistati pentru servicii mai bune, pentru conditii mai bune atat pentru noi cat si pentru voi, pentru aparate mai performante…. Multumiti cu “Multumesc” TREBUIE SA SPUNETI STOP!”, este mesajul clar transmis de doctorul Costea Cristian pe pagina sa de Facebook.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente