luni, decembrie 11, 2023
AcasăEconomico-socialMesaj răsunător de la Iași-Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie.

Mesaj răsunător de la Iași-Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie.

Arhiepiscopia Iașilor îndeamnă credincioșii la „pocăință, rugăciune și mărturisire”, drept la răspuns la marșul homosexualității, organizat pentru a doua oară în capitala Moldovei, pe 11 iunie, informează un comunicat de presă.

Arhiepiscopia Iașilor afirmă că acest marș este „al celor ce promovează atitudini împotriva firescului și o ideologie dezumanizantă”.

Pentru creștini, astfel de provocări, precum și altele care atentează la bunul-simț, constituie prilej de revigorare a unei întreite atitudini: de pocăință, de rugăciune și de mărturisire.

De pocăință, pentru că propriile păcate contribuie și ele la înmulțirea răutății și a fărădelegii în lume.

De rugăciune, pentru că fiecare om, mai ales cel robit de păcat, are nevoie de ajutorul celor care caută adevărata libertate, cea în Dumnezeu.

De mărturisire, pentru că e prilej de a rosti public adevăruri de neschimbat, de a condamna ideologii ce se vor a fi impuse prin presiuni și mediatizare excesivă, prin instigare la ură față de tot ceea ce este realitate naturală, biologică”, afirmă Arhiepiscopia Iașilor.

Instituția transmite că „Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie. Acesta este punctul de pornire pentru orice discuție”.

„Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie. Acesta este punctul de pornire pentru orice discuție privind căsătoria și rolul ei în societate. Nu există „alternative” la această realitate, ci doar opțiuni personale pentru care fiecare individ este responsabil și suportă consecințele.

„Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh” (Efeseni 6, 12). Iar aceste duhuri numai cu puterea Duhului Sfânt și în numele lui Hristos, Dumnezeu-Omul, pot fi alungate.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, se încheie mesajul Arhiepiscopiei Iașilor.

Perspectiva din mediul social istoric

Știați că până în urmă cu 4 ani OMS (Organizația Mondială a Sănătății) considera transgenderismul a fi o afecțiune mintală?

Totul s-a schimbat la data de 25 mai 2019, atunci când OMS a aprobat o rezoluție (ICD-11) prin care transgenderismul a fost scos de pe lista afecțiunilor mintale. Și cum OMS are în componență 194 de state membre, acestea au avut la dispoziție 3 ani de zile pentru a implementa în legislația proprie această modificare. Adică până în mai 2022.

Acesta este motivul pentru care cultul transgenderismului a luat amploarea pe care o vedem în prezent.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente