luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu Mare”Mica Unire” sărbătorită la Satu Mare ( foto )

”Mica Unire” sărbătorită la Satu Mare ( foto )

La bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situat în fața IPJ Satu Mare au avut loc astăzi, 24 ianuarie, manifestări dedicate Unirii Principatelor Române. Evenimentul s-a desfășurat de la ora 10.00.

După intonarea Imnului Național, preotul militar Cristian Silaghi a vorbit despre semnificația istorică a zilei de 24 Ianuarie. A urmat apoi ceremonia de depunere de coroane și jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La manifestarea de la Satu Mare au fost prezenți deputații Romeo Nicoară, Ioana Bran și Octavian Petric, prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, reprezentanți ai partidelor politice sau simpli cetățeni.

După ce prefectul Radu Bud a trecut în revistă Garda de Onoare, preotul militar Cristian Silaghi a vorbit despre însemnătatea Unirii principatelor Române dar și cum a fost realizată aceasta.

În continuare, la bustului lui Alexandru Ioan Cuza au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, a Consiliului Județean și al Primăriei Satu Mare. A urmat apoi defilarea Gărzii de Onoare iar la final, toți cei prezenți s-au prins într-o mare Horă a Unirii.

Prefectul Radu Bud a afirmat, la finalul ceremoniei, că Mica Unire a fost practic piatra de temelie a formării Statului Unitar Român.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente