joi, iulie 18, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smMihai Eminescu a fost comemorat la Satu Mare

Mihai Eminescu a fost comemorat la Satu Mare

De două ori pe an, la 15 ianuarie și 15 iunie, sătmărenii se adună deja în mod tradițional, la bustul poetului Mihai Eminescu de la Colegiul sătmărean care îi poartă numele și la Monumentul Limbii Române, situat în curtea Muzeului de Artă.

La împlinirea a 134 de ani de la trecerea în eternitate a Geniului nostru național, și anul acesta, în organizarea Centrului de Creație și a Colegiului Mihai Eminescu a avut loc un medalion comemorativ. La bustul poetului, directorul Colegiului, Natalia Boloș a vorbit despre rolul pe car Eminescu îl are în cultura românească, iar Felician Pop, președintele UZPR Satu Mare a subliniat elementele novatoare ale liricii eminesciene, cele care au trasat liniile de forță ale poeziei românești contemporane.

Evenimentul a continuat la Monumentul Limbii Române, unde au participanții au adus un pios omagiu marelui poet, care a vorbit atât de frumos despre limba românească vorbită în Sătmar. Momentele artistice au fost susținute de corul Asociației Pensionarilor și A recitat eleva Cristina Simo de la CNME. Au fost prezenți membri cenaclurilor Cronograf, Alfazet și Afirmarea, Asociația Pensionarilor Unirea, reprezentanții PNL…

Într-o atmosferă de înaltă trăire românească, participanții la manifestare au depus jerbe de flori la cele două monumente care cinstesc memoria Luceafărului poeziei noastre.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente