vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleMii de sătmăreni s-au distrat de Zilele Județului Satu Mare

Mii de sătmăreni s-au distrat de Zilele Județului Satu Mare

ziua jud (1)Anul acesta a avut loc un eveniment în premieră atât pentru județ cât și pentru întreaga țară și anume Ziua Județului Satu Mare.

Mii de sătmăreni veniți din toate colțurile județului au petrecut în cele patru zile ale manifestării, întrecându-se în cadrul multor concursuri.

Zeci de artiști locali, naționali dar și internaționali au încântat publicul numeros cu șlagăre celebre.

Vineri, 21 iunie

Deschiderea oficială a evenimentelor dedicate primei ediții a „Zilelor Județului” Satu Marea fost marcată prin  intonarea Imnului de Stat al României și a Imnului Europei, urmat concertul susținut de Cvartetul „Dinu Lipatti” al Filarmonicii din Satu Mare

Seara a fost închisă de parada Dj-ilor și un spectaculos joc de lasere.

Sâmbătă 22 iunie

Miss județul Satu Mare

La concursul de miss,  s-au înscris 16 tinere.  Competiția s-a desfășurat sâmbătă 22 iunie, pe scena amplasată în Piața 25 Octombrie.

Juriul a desemnat-o pe Roxana Constantin ca fiind cea mai frumoasă domnișoară din județ. De altfel, în acest an Roxana a câștigat, în urmă cu câteva săptămâni și Miss Zilele Orașului Satu Mare.

Concurentele au avut de trecut de trei probe de concurs și anume: prezentarea ținutei populare, a ținutei de zi și a rochiilor de seară. De asemenea, în pauzele dintre probele de concurs pe scenă au urcat și manechinele de la Gaby’s Models din Satu Mare.

Locul II a fost câștigat de Camelia Coza iar locul III de Mirela Conioși. Premierea câștigătoarelor a fost

făcută de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Demonstrații sportive și concurs de tăiat lemne

În pasajul „Corneliu Coposu” au avut loc demonstrații sportive care au atras mulți sătmăreni.

La deschidere a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, respectiv vicepreședintele Mircea Govor. „Am ținut să fiu prezent la deschiderea oficială a demonstrațiilor sportive programate azi aici pe Pasajul „Corneliu Coposu” deoarece avem foarte mulți sportivi de elită care ne-au făcut și ne fac cinste atât în țară cât și în străinătate”, a declarat în luarea de cuvânt Adrian Ștef.

Demonstrațiile au fost din mai multe ramuri sportive și anume: scrimă, volei, box și trântă, și ajungând până la șah.
În fața Hotelului „Dacia” din Centrul Vechi a avut loc un concurs de tăiat lemne. La competiție s-au înscris nouă concurenți care au avut de trecut cinci probe.

Concert Vama si Connect-R

 Pe scena din Piața 25 Octombrie au concertat nume sonore ale muzicii pop-rock din România și Ungaria.

Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Ellie White, urmați de Dobrády Ákos, Deep Central, Vama și Connect-R.

Momentul Vama a fost primit cu ropote de aplauze de sătmăreni. Trupa și-a prezentat noile lor piese dar și piese mai vechi. Show-ul realizat de Tudor Chirilă va rămâne unul memorabil sătmărenilor. Solistul și-a dat jos tricoul, cântând la bustul gol mai bine de jumătate concertul.

După trupa Vama a urmat Connect-R alături de trupa sa. El i-a încântat pe sătmărenii cu melodiile lui de succes printre care amintim Vara nu dorm, Mai da-te în dragostea mea și multe altele. La finalul concertului, Connect-R s-a înclinat în fața publicului sătmărean pe care l-a declarat ”numeros, primitor și educat”.

Duminică 23 iunie

Concurs gastromic județean

Comuna Moftin a câștigat premiul cu toroșul tradițional cu carne de porc și varză la prima ediție a Concursului gastromic județean.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a premiat câștigătorii concursului gastronomic. Echipele au concurat în cadrul mai multor categorii precum: „Cea mai bună plăcintă”, „Cea mai specială ciorbă” și „Cea mai bună mămăligă”. Astfel, potrivit punctajelor obținute, cele mai bune plăcinte le gătesc gospodinele din Viile Satu Mare. Cea mai specială ciorbă a fost gătită de echipa din Dorolț, iar câștigătorii concursului de mămăligă au fost reprezentanții comunei Tiream.

Pe podium au mai urcat echipa orașului Livada cu premul III,  comuna Terebești cu premul II, iar cu premul  I Ardud.

Recitaluri de muzică populară și folk

La scena amplasată în piața libertății, sătmărenii și-au putut asculta cantăreții favoriți de muzică populară. Fiecare comună din județ a oferit un moment cultural. Printre interpreții de muzică populară amintim nume mari cum ar fi: Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Sabău, Petrică Mureșan, Dumitru Dobrican dar și cântăreți locali: Ionela Toma,  Vlad Doroș și mulți alții.

George Negrea împreună cu Petrică Zele, le-au oferit un moment de muzică folk celor prezenți la scenă, încântând publicul cu melodii deja consacrate cum ar fi “Amintire cu Haiduci” dar și cu melodii proprii din care amintim “Iubire în Tribunal”, piesă de debut a tinerilor artiști.

Concerte Elena Gheorghe, Akcent și Horia Brenciu

Cea de-a treia seară s-a încheiat cu o super mega petrecere în Piața 25 Octombrie.

Vedetele care i-au extaziat pe sătmăreni au fost Andreea Bănică, Akcent, Balkan Fanatik, XXL, Elena Gheorghe și mult apreciatul artist Horia Brenciu și Orchestra.

Centrul Nou a devenit neîncăpător pentru miile de sătmăreni veniți să se distreze mai ceva ca acum două săptămâni, de Zilele Orașului. Primii care au dat startul nebuniei în Centru au fost băieții de la Akcent, foarte iubiți de tineret dar și de cei care au crescut pe muzica lor. A urmat sexy show-ul Andreei Bănică. Vedeta alături de trupa ei de animatori a încins  atmosfera, pregătind publicul pentru alte concerte incendiare: Balkan Fanatik și Elena Gheorghe.

Puțin după miezul nopții, Horia Brenciu și Orchestra au urcat pe scenă oferind sătmărenilor un spectacol cum rar va mai vedea Sătmarul. Piese proprii, coveruri internaționale de mare succes, dans, ritm și nebunie, pe scurt un show original și dezinvolt, cu care Horia Brenciu i-a cucerit definitiv pe sătmăreni. Seara s-a încheiat cu superbe focuri de artificii.

Luni 24 iunie

Distracția a continuăt și luni cu un program diversificat de la ora 10:00 cu o slujbă religioasă la Mănăstirea Scărișoara iar de la ora 16:00 slujbă religioasă și sfințirea vitraliilor de la Palatul Administrativ din Satu Mare. Pe Scena din P-ța 25 Octombrie, au urcat ansamblul folcloric ”Cununa Oasului” și Petre Zele,  după muzica populară a urmat un moment cu elevii și absolvenții  Școlii de Arte,  muzică folk cu grupul Octavian Bud și George Negrea. Spre seară au urcat pe scenă cei doi sătmăreni finaliști la X Factor, Suranyi Botond și Tudor Toduț care au facut un show de zile mari urmat de închiderea manifestarilor dedicate Zilelor Judetului Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente