joi, aprilie 25, 2024
AcasăEducatie&CulturaMinisterul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă două creșe în județul Satu...

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă două creșe în județul Satu Mare

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă două creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, pentru județul Satu Mare.

Astfel, în municipiul Satu Mare va fi construită o creșă mare pentru aproximativ 100-110 copii iar în localitatea Căpleni va fi construit o creșă mică pentru 40 de antepreșcolari.

Primăria municipiului Satu Mare a anunțat că municipalitatea va mai construi o creșă de dimensiuni medii, tot prin Programul național de construire de creșe, pe str. Lalelei.

”Asigurarea de locuri suficiente în creşe este o preocupare continuă pentru Primăria Satu Mare. Începând cu anul 2016 am mărit constant numărul de locuri în creșe, prin înființarea de unități noi și extinderea capacității celor existente.  În ultimii 5 ani, au fost înființate 3 noi creșe și au fost extinse alte 3 unități. Astfel, numărul locurilor în creșele din municipiul Satu Mare a crescut de la 220 în 2016 la 420 în 2022. Faptele fac diferența!”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. Proiectul a fost demarat în anul 2021 și vizează construirea de creșe și implicit creșterea semnificativă a locurilor din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției.

Până în prezent la nivelul județului Satu Mare au fost aprobate finanțări pentru mai multe creșe de dimensiuni mici și mari.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente