29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleMinisterul Dezvoltării asigură 80% din suma necesară construirii celui de-al treilea Pod

Ministerul Dezvoltării asigură 80% din suma necesară construirii celui de-al treilea Pod

Este oficial. Ministerul Dezvoltării finanțează lucrările la cel de-al treilea Pod peste Someș în proporție de 80%. Astfel se dublează finanțarea pe care Primăria o primește pentru construcția podului, de la 82 milioane de lei la 164.15 milioane de lei. Primarul Kereskényi Gábor a semnat astăzi actul adițional la contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cu această finanțare suplimentară se reduce cu 82 milioane de lei suma pe care Primăria Satu Mare trebuia să o asigure pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării suportând acum 80% din valoarea proiectului.

,,Municipiul Satu Mare primește astfel 164 milioane de lei pentru construcția podului, reușind să reducem cu 82 milioane de lei co-finanțarea pentru acest proiect, asigurată de la bugetul municipiului Satu Mare. În 2016 era un proiect eșuat, dar am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Cu acest prilej, edilul Kereskenyi Gabor reamintește că Podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani. Totodată anunță implementarea și a altor proiecte majore.

,,Avem un parteneriat solid cu ministrul Cseke Attila. Pentru acest proiect, dar și pentru cele care urmează să le implementăm: bazinul de înot și cele două creșe. Faptele fac diferența!”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente