vineri, februarie 3, 2023
AcasăreportajeAeroportul Satu Mare | Zboruri suspendate în ciuda faptului că în 2021...

Aeroportul Satu Mare | Zboruri suspendate în ciuda faptului că în 2021 numărul pasagerilor a crescut cu peste 85%

Conducerea Aeroportului Internațional Satu Mare a publicat luni, 3 ianuarie 2022, date privind numărul pasagerilor avuți în cursul anului trecut(2021). Din datele prezentate reiese faptul că numărul pasagerilor care au luat zboruri către și din Aeroportul Internațional Satu Mare în 2021, a fost cu 85,56% mai mare față de anul 2020.

Potrivit datelor publicate, în al doilea an pandemic cele trei companii aeriene: TAROM, HiSky și Wizz Air au transportat din și către Aeroportul Internațional Satu Mare 47.280 pasageri. 11.055 dintre pasageri au călătorit pe unica rută internă operată de TAROM: Satu Mare – București – Satu Mare, iar restul de 36.225 pasageri au călătorit din și către destinațiile internaționale: Londra, Frankfurt, Roma și Paris operate de HiSky și Wizz Air.

”Anul 2021 a însemnat pentru aviație o perioadă complexă, cu dificultăți, dar și cu realizări, în măsura condițiilor impuse de contextul pandemiei. Aeroportul Satu Mare a investit efort, atât material, cât și uman, pentru a-i întâmpina pe cei 47.280 de pasageri care i-au trecut pragul. Pentru anul 2021 suntem recunoscători tuturor celor care au avut încredere în colaborarea noastră: instituții, parteneri și pasageri, precum și colectivului Regiei, colaborare care a făcut posibilă trecerea mai ușoară prin anul precedent”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Satu Mare.

Cu toate că numărul pasagerilor aproape s-a dublat față de primul an pandemic, compania Wizz Air suspendă temporar două curse internaționale: Satu Mare – Londra Luton în perioada 9 ianuarie – 28 martie 2022 și Satu Mare – Roma Fiumicino în perioada 9 ianuarie – 25 septembrie 2022. Cine ce să mai înțeleagă?.

Directorul Aeroportului Internațional Satu Mare declara pentru Jurnalul de Satu Mare că suspendarea curselor se face direct de către companiile de zbor fără a consulta conducerile aeroporturilor în prealabil. Directorul Aeroportului, Mihai Pătrașcu, a spus că în funcție de evoluția pandemiei de COVID – 19, pot fi suspendate și alte curse.

În acest an de pe Aeroportul Satu Mare pasagerii vor putea călători în continuare către București în zilele de luni, marți și joi, dar și către Paris Beauvais în fiecare zi de joi și duminică.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente