vineri, mai 17, 2024
AcasăsusMinisterul Educației: Inspectoratele școlare și școlile trebuie să desemneze o persoană responsabilă...

Ministerul Educației: Inspectoratele școlare și școlile trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu educația rutieră

Inspectoratele școlare și toate școlile trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu educația rutieră, potrivit unui adrese a Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.ro. Persoana desemnată va coordona activitățile privind educația rutieră, după cum se arată în informarea oficială.
  • Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

O altă solicitare a Ministerului Educației se referă la organizarea, în cadrul bibliotecilor școlare sau al centrelor de informare și documentare, a câte 4 activități personalizate de educație rutieră în fiecare an, care vor aborda principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicați minori din județ.

Redăm adresa Ministerul Educației:

„În Planul de acțiuni asociat Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră 2022-2030, aprobată prin HG 682/2022, există o serie de activități de educație rutieră asumate de Ministerul Educației și instituțiile subordonate. Astfel, pentru implementarea acțiunilor de care este responsabil Ministerul Educației, din Planul național prioritar pentru perioada 2022-2024, prioritatea „Utilizarea drumurilor în siguranță”, obiectivul „Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar”, vă solicităm următoarele: 

  • desemnarea unei persoane responsabile cu educația rutieră din fiecare inspectorat școlar și din fiecare unitate de învățământ preuniversitar care să coordoneze activitățile privind educația rutieră. 
  • organizarea, în cadrul bibliotecilor școlare sau al centrelor de informare și documentare, a câte 4 activități personalizate de educație rutieră în fiecare an, care vor aborda principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicați minori din județul respectiv/Municipiul București. Un raport succint referitor la aceste activități va fi centralizat la nivel de județ/Municipiul București și transmis anual până la data de 31 iulie (…).
  • identificarea unor exemple de bune practici din unitățile de învăţământ din județul dvs./Municipiul București și transmiterea acestora către Ministerul Educației, pentru a fi încărcate în spațiul virtual dedicat pe site-ul www.edu.ro, cu o atentă analiză prealabilă, astfel încât acestea să respecte legislația drepturilor de autor. Aceste materiale pot fi documente sau link-uri către pagini web, platforme, materiale video disponibile online etc.” 
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente