Acasă Politica National Miniștrii cabinetului Ciucă au depus jurământul. Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar...

Miniștrii cabinetului Ciucă au depus jurământul. Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă a obținut joi, 25 noiembrie 2021, voturile de învestire în Parlamentul României. Guvernul Ciucă a obținut o majoritate confortabilă, fiind votat cu 318 voturi ”pentru”, parlamentarii USR și AUR votând ”împotrivă”.

La ora 15:00 miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia a început cu intonarea imnului național al României. Primul care a depus jurămîntul a fost premierul Nicolae Ciucă, urmat de viceprim-miniștrii Sorin Grindeanu (PSD) și Kelemen Hunor(UDMR).

La finalul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a ținut un scurt discurs în care a punctat că deși criza politică s-a încheiat odată cu învestirea noului Guvern, România trece și prin alte crize care necesită soluționare urgentă.

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor.

Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule prim-ministru, onorați membri ai guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni.

Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!”, a precizat șeful statului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente