marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smMinistrul educație spune că este necesar ca elevii să studieze elemente de...

Ministrul educație spune că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu

Ligia Deca, ministrul Educației, a discutat, alături de reprezentanți ai Institutului de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan-Al. Rosetti” și cu reprezentanți ai Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, despre necesitatea ca elevii să studieze elemede exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu.

Ligia Deca: „Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu! Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu”.

„Despre această necesitate, dar și despre posibilele soluții pentru corelarea predării-evaluării la disciplina limba și literatura română cu profilul absolventului am discutat, astăzi, cu reprezentanți ai Institutului de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan-Al. Rosetti” și cu reprezentanți ai Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație”, a spus liberala.

„Orice reformă presupune consultarea specialiștilor pe fiecare dintre palierele pe care aceasta le implică, înainte de începerea efectivă a procesului. Sper ca discuția de astăzi să se concretizeze în lucru în echipă, atunci când vom începe procesul de revizuire a programelor școlare”, a transmis Ligia Deca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente