Acasă Locale Nationale Ministrul Finanțelor: „Plata pensiilor nu este în pericol ”

Ministrul Finanțelor: „Plata pensiilor nu este în pericol ”

Ministrul Finanțelor a declarat, după ședința de Guvern, că la rectificarea bugetară s-au alocat mai mulți bani pentru Sănătate. De asemenea, ministrul a dat asigurări că sunt bani pentru pensii și salarii.

”Am prezentat în prima lectură prima rectificare bugetară. Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Sănătății vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puțin un miliard de lei. În ceea ce privește șomajul tehnic și alte forme de ajutor, am suplimentat cu cel puțin 7 miliarde lei pentru a ne asigura că pe perioada stării de urgență fondurile sunt acolo.

Efortul bugetar este foarte mare în acest moment. Avem o scădere a veniturilor. Deficitul pentru anul 2020 crește semnificativ. Avem o creștere a cheltuielilor și o scădere a veniturilor.

Rolul nostru este acela de a ne asigura că oamenii primesc salariile și pensiile la timp.

Astfel, cei care își pot plăti taxele ar trebui să o facă pentru că noi plătim în continuare facturile statului. Trebuie să continuăm să menținem acest circuit al banilor în economie”, a declarat Florin Cîțu luni seara.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente