Acasă Locale Stiri Satu Mare Ministrul Sănătății: Avem EPIDEMIE de rujeolă

Ministrul Sănătății: Avem EPIDEMIE de rujeolă

Pe lângă epidemia de coronavirus, România se confruntă și cu cea de rujeolă. În aceste condiții, ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea vaccinării de rutină.

Până în prezent, rujeola a luat 64 de vieți la noi în țară și a îmbolnăvit aproximativ 20 de mii de persoane. Ministrul Sănătății susține că în plină pandemie vaccinurile pentru bolile infecțioase pot fi un colac de salvare.

”Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul Romaniei în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese”, a precizat Nelu Tătaru, conform unui comunicat de presă.

Nelu Tătatru avertizează că rata vaccinării a scăzut în ultimii ani în România. Pentru sezonul 2020-2021, ministrul Sănătății a anunțat că va achiziționa aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul”, a mai spus oficialul de la Sănătate.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente