sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăPoliticaLocalMircea Govor se dezice de Tișea și cere și cel de-al doilea...

Mircea Govor se dezice de Tișea și cere și cel de-al doilea post de viceprimar al municipiului Satu Mare

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anunțat în mod oficial că începe demersurile pentru obținerea celui de-al doilea post de viceprimar al municipiului Satu Mare, fapt convenit în protocolul încheiat cu UDMR.

Astfel, Adelin Ghiarfaș ar urma să rămână fără fotoliul în care doar UDMR l-a mai ținut după ce a fost exclus din PNL și a rămas și fără sprijinul politic al liberalilor.

Anunț în premieră în această seară că voi solicita conform protocolului cu UDMR și a doua funcție de viceprimar la municipiul Satu Mare. Nu am nimic personal cu Adelin Ghiarfaș și nu e un demers îndreptat împotriva lui sau a partidului din care face parte ci e doar o solicitare firească în urma înțelegerii PSD cu UDMR la Satu Mare. Așa cum la Consiliul județean avem doi vicepreședinți tot așa vreau să avem la PSD și cei doi viceprimari” a afirmat președintele Mircea Govor în cadrul postului de televizune Nord-Vest TV.

Opțiuni prea multe pentru postul de viceprimar, nu au social-democrații, singurii consilieri municipali pe care îi mai au fiind Ciprian Crăciun și fostul primar Dorel Coica. Cel care se vehiculează că ar urma să îi ia locul lui Ghiarfaș este Ciprian Crăciun, nume susținut și de președintele partidului, Mircea Govor.

”Sigur că alegerea ar fi între Doru Coica și Ciprian Crăciun. Eu zic că amândoi și-ar face datoria și ar munci cu folos pentru sătmăreni. Voi vorbi și cu colegii mei din partid despre aceste aspecte, dar recunosc că mi l-aș dori pe Cipri Crăciun ca viceprimar”, a mai spus Mircea Govor la Nord Vest TV.

Sigur că aceste demersuri sunt o consecință a deranjului creat în cadrul partidului de demisia lui Ciprian Tișea din funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău.

Contactat telefonic, Mircea Govor ne-a spus că nu dorește să comenteze prea multe referitor la acțiunile domnului Tișea, afirmând doar: ”Nu o să vorbesc de rău, în public, despre colegii de partid”.

Totuși, Mircea Govor s-a dezis voalat de Ciprian Tișea afirmând că acesta, practic nu ar avea adeziune și nu ar fi membru de partid, fapt pe care îl va verifica. Cu toate acestea, în cadrul alegerilor care au avut loc la data de 28 octombrie 2022 și în care Consiliul politic județean al Partidului Social Democrat Satu Mare și-a desemnat conducerea interimară a organizației municipale, Ciprian Tișea a fost ales unul dintre cei 12 vicepreședinți.

Cât despre ”gargara” făcută recent în cadrul ședinței de partid de către Ovidiu Buga, numit și el secretar executiv adjunct, Mircea Govor s-a limitat să spună că cei care aleg să facă publice discuțiile din cadrul partidului nu sunt văzuți cu ochi buni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente