sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDivertismentMisterul șocant al celor 300 de schelete găsite pe malul "Lacului Groazei"....

Misterul șocant al celor 300 de schelete găsite pe malul „Lacului Groazei”. Cine este criminalul

lac3_41388900O descoperire macabră făcută în India a dat de muncă cercetătorilor care au încercat să deslușească misterul: care este originea scheletelor umane găsite pe malul unui lac izolat din India? Mai multe schelete omenești, în jur de 300, au fost descoperite în iarna anului 1942, în India, în apropierea unui lac izolat, spre uluirea cercetătorilor, scrie Slate. Scheletele zăceau pe malul lacului aflat la 5.000 de metri deasupra nivelului mării.

Odată cu venirea căldurii, lacul Roopkund, din statul Uttarakhand, aflat în estul Indiei, s-a dezghețat și a dezvăluit noi rămășițe omenești care pluteau pe apă. Prima pistă a celor care au investigat misterul avea legătură cu Războiul Mondial, aflat în plină desfășurare în momentul descoperirii. Anchetatorii britanici credeau că victimele ar fi soldați japonezi care au murit, eventual de frig, în timp ce încercau să pătrundă în India.

În 2004, o expediție la fața locului a oferit o explicație mai bine documentată și susținută de unele dovezi. Concret, toate scheletele erau din anul 850. Cele mai multelac1_00403500 victime, au arătat analizele ADN, făceau parte din aceeași familie, dar alături se aflau și rămășițe ale unor oameni care proveneau dintr-un grup diferit. Judecând după accesoriile vestimentare, cei 300 erau călători, aflați într-un drum spre o destinație necunoscută.

Cercetările au arătat că toți oamenii au murit din cauze violente: lovituri puternice în zona craniului. Forma și mărimea rănilor sugera însă că loviturile nu fuseseră aplicate cu ajutorul armelor. Teoria cercetătorilor a fost una neașteptată. Ei cred că oamenii au murit în urma unei furtuni cu grindină de dimensiuni mari. Grindina este foarte rar fatală, dar oamenii de știință cred că o astfel de furtună monstru ar fi putut aduce sfârșitul unor călători prinși într-o vale expusă stihiilor naturii. La 1200 de ani de la dramaticul sfarșit al călătoriei, rămășițele oamenilor mai stau încă pe malul lacului.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente