marți, ianuarie 31, 2023
AcasăEconomico-socialSocialMoș Nicolae a venit și pentru 250 de copii și tineri instituționalizați...

Moș Nicolae a venit și pentru 250 de copii și tineri instituționalizați din Satu Mare

Luni, 5 decembrie 2022, în ajun de Sfântul Nicolae, Asociația Eliezer din municipiul Satu Mare a sărbătorit cea de-a doua ediție a campaniei ShoeBox, desfășurată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și mai multe unități de învățământ.

Campania s-a derulat în perioada 1-30 noiembrie , iar cadourile atent alese și împachetate au fost oferite celor 250 de copii și tineri instituționalizați în cadrul unei mese festive oferite de familia Pop, deținătorii restaurantului Esedra din municipiul Satu Mare. De cei 250 de tineri au fost alături și în această zi deosebită, prietenii și partenerii Asociației Eliezer, cei care reușesc de fiecare dată să fie parte a faptelor bune.

„Noi, cei de la Asociația Eliezer, încercăm prin acest eveniment să aducem un zâmbet pe chipul acestor copii și să îi facem să se simtă ca într-o mare si minunată familie. Doresc ca acest eveniment, sa vă întărească încrederea că Asociația Eliezer va oferi permanent sprijin necondiționat tuturor celor aflați în nevoi, în special copiilor instituționalizați. În pragul mult-așteptatei sărbători a Sfântului Nicolae, alegem să privim lumea prin ochii de copil, să simțim că visele pot deveni realitate și, totodată, să nu uităm că nu suntem singuri pe această lume, că nădejdea trebuie să existe mereu, iar binele ajunge la fiecare, mai devreme sau mai târziu. Dragi copii, noi suntem aici, în calitate de ajutoare ale Moșului pentru a vă da vești bune, care sperăm să vă aducă bucurie în suflete și zâmbete pe față. Sărbători fericite și pline de lumină vă dorim din suflet”, transmite președintele Asociației Eliezer, Anton Varga.

Sărbătorirea Zilei Internaționale a Voluntariatului este un bun prilej pentru fiecare din noi de a reflecta la această exemplară atitudine civică. Acțiunile Asociației Eliezer vin tocmai în ajutorul acestora, iar acțiunile intreprinse de membrii asociației, completează în mod fericit un gol care se resimte dureros în societate. Urez mult succes voluntarilor de le Eliezer și tuturor volutarilor care își dedică timpul, energia și resursele, ajutorării semenilor lor”, transmite consilierul județean PNL, Cristian Valer Beșeni.

Din dorința de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor sărmani din comunitatea noastră, măcar pentru câteva momente, noi, cei de la CNIS, ne-am implicat cu mic cu mare în Campania ShoeBox, organizată de Asociația ELIEZER, pentru a doua oară la Satu Mare, în perioada 1 – 30 noiembrie. Îl felicităm pe această cale pe domnul Anton Varga, președintele asociației, omul care a reușit încă o dată să mobilizeze forțele necesare pentru a-i ajuta pe copiii vulnerabili să simtă că aparțin comunității. Cu altruism, entuziasm și compasiune, elevii din clasele VI, VII, VIII, IX D, X B, X D, XI A, XI C, XI D, XI E, împreună cu diriginții lor, cărora li s-au alăturat profesori voluntari și personalul nedidactic – toți, ca o echipă – ne-am luat în serios statutul de „ajutor al Moșului” și am pregătit cadouri cu suflet pentru cei 29 de copii de la Centrul de plasament „Floare de Colț” Halmeu. Un rol important în reușita campaniei în școala noastră l-au avut membrii Clubului de voluntariat CNIS, prin implicarea lor în promovarea acestei acțiuni la nivelul fiecărei clase”, trasmite prof. Ramona Vagner – coordonator al Clubului de voluntariat CNIS, dir. adj. Ionela Manda și dir. Alina Dragoș.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente