Acasă Locale Stiri Satu Mare Muncitori din Sri Lanka în McDonald’s-urile din țară

Muncitori din Sri Lanka în McDonald’s-urile din țară

Lantul de restaurante fast-food McDonald’s va angaja, incepand de anul viitor, 30 de cetățeni din Sri Lanka. Acestia fac parte dintr-un proiect pilot, la care compania apeleaza, in contextul deficitului de forta de munca din Romania, titrează wall-street.ro.

Astfel, mai mulți srilankezi vor ajunge și la noul McDonald’s din municipiul Satu Mare, restaurant ce își va deschide porțile la sfârșitul lunii decembrie.

,,Aducem srilankezi. Avem un proiect in derulare, sunt in selectie si vor incepe sa lucreze incepand cu luna ianuarie. Incepem cu un pilon test, invatam si noi, ne obisnuim cu ei, ei cu noi. Aducem initial 30 de persoane, insa planificam sa continuam”, a declarat pentru wall-street.ro Irina Ignatescu, director de resurse umane in cadrul McDonald`s.

Pentru selectia acestora, echipa de HR din Romania a mers personal in Sri Lanka. Angajatii din Sri Lanka vor lucra cu un contract pe perioada determinata de doi ani, cu posibilitatea de prelungire. Pe langa salariu, angajatilor srilankezi li se va asigura si cazarea in Romania.

,,Da, sunt costuri mari, dar, pe de alta parte, si nevoia de a avea oameni in restaurante este mare. Este mare pierderea si atunci cand iei un om, il formezi, ca dupa 2-5 luni sa il pierzi”, a mai precizat reprezentatul McDonald`s.

Acesta a adaugat ca srilankezii vor putea fi vazuti prima data in restaurantele din Romania la finalul lunii ianuarie 2020.

Reamintim că McDonald’s-ul de pe Drumul Careiului se construiește în timp record. Termenul de finalizare este de două luni, ceea ce înseamnă că sătmărenii vor putea gusta din celebrii burgeri în chiar debutul Sărbătorilor de iarnă. Lucrările la McDonald’s-ul din parcarea celor de la Kaufland au început în forță, iar fundația a fost deja săpată. Dacă totul va decurge conform planului, noul restaurant își va deschide porțile în data de 24 decembrie.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente