Acasă Locale Municipiul Satu Mare scapă de deșeurile electrice

Municipiul Satu Mare scapă de deșeurile electrice

DeseuriAsociația Română pentru Reciclare RoRec anunță desfășurarea unei noi acțiuni de colectare în Municipiul Satu Mare, sub umbrela campaniei „Locul deșeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!”, pe 18 și 19 mai 2013. Autoritățile locale împreună cu Asociația RoRec sunt parteneri principali.

Sâmbătă, 18 mai 2013, sătmărenii pot depune deșeurile electrice și electronice (DEEE) la punctele fixe de colectare în intervalul 9.00-17.00, iar duminică, 19 mai 2013, între orele 9.00-16.00. Echipa Asociației RoRec și voluntarii acesteia vă așteaptă la cele 11 puncte de colectare fixe, ce vor fi amplasate în următoarele locații din oraș:

Cartier M16 – lângă Școala Gimnazială Avram Iancu;

Cartier  M 14 – lângă Școala Gimnazială Mircea Eliade;

Cartier M15 – lângă Școala Gimnazială Bălcescu Petofi (fosta Școală Generală Nr. 4);

Cartier M17 – lângă Școala Gimnazială Ion Creangă;

Str. Botizului – lângă Școala Generală Nr. 13;

Cartier Solidarității – lângă Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhard (fosta Școală Generală Nr. 3);

Piața Titulescu – lângă Școala Generală Nr. 10;

Str. Mileniului  – lângă Școala Gimnazială Grigore Moisil;

Carpați II – lângă Școala Gimnazială Octavian Goga;

Str. Rodnei – lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu ( fosta Școală Generală Nr. 21);

Cartier Satmărel – în fața Școlii.

În plus, Asociația RoRec pune la dispoziția cetățenilor serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituție, pentru deșeurile electrice grele sau voluminoase. Serviciul funcționează pe bază de programare telefonică la unul dintre numerele de telefon 0742.550.071, 0732.981.824 sau 0767.867.839. Acestea sunt apelabile până sâmbătă, între orele 9.00-20.00. „Asociația RoRec împreună cu autoritatea locală pun acum la dispoziția sătmărenilor toate mijloacele prin care se pot debarasa de deșeurile electrice în mod civilizat și responsabil. Esențial este să înțelegem cu toții importanța acestui gest atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea fiecăruia dintre noi! Însă, urmărind evoluția implicării sătmărenilor în acțiunile noastre de până acum, suntem convinși că debarasarea responsabilă de deșeurile electrice devine comportament firesc în Satu Mare”, a declarat Florin Popa, manager regional al Asociației RoRec.

Sătmărenii care vor depune deșeuri electrice în cadrul acestei acțiuni de colectare vor participa la o tombolă cu premii. Oferite de membrii fondatori ai Asociației RoRec, Candy, Albatros, Philips și Skill, acestea sunt: 2 frigidere Candy, 5 cafetiere Albatros, 5 mașini de călcat marca Philips și 5 polizoare unghiulare de la Skill. Câștigătorii vor fi anunțați la tragerea la sorți de pe 19 mai, ora 17.00, la Casa Verde – Grădina Romei.

Pentru mai multe informații despre acțiunile realizate de către Asociația RoRec în scopul colectării corecte a deșeurilor electrice și a educării publicului în spiritul protecției mediului, accesați www.rorec.ro . De asemenea, pentru a simți pulsul comunității create la nivel național de către Asociația RoRec, vizitați-ne și pe facebook.com/AsociatiaRoRec.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente