marți, ianuarie 31, 2023
AcasăLocaleNavetiștii sătmăreni, bătaia de joc a firmelor care asigură transportul public de...

Navetiștii sătmăreni, bătaia de joc a firmelor care asigură transportul public de persoane pe raza județului


Navetiștii sătmăreni, bătaia de joc a firmelor care asigură transportul public de persoane pe raza județului Satu Mare.

Tot mai mulți sătmăreni se plâng că microbuzele care asigură transportul public intrajudețean întârzie nerușinat de mult și transportă călători mulți, peste limita legală și peste capacitate.

Pe lângă faptul că elevii și angajații întârzie la ore, respectiv la muncă, aceștia se plâng că le mai este pusă și viața în pericol, fiind transportați de nenumărate ori în picioare, lipiți unii de alții pe culoar.

“Așa se circulă pe ruta Odoreu – Satu Mare. Astăzi microbuzul a întârziat 40 minute și am fost ca sarmalele în oală și nimeni nu ia măsuri, pe nimeni nu interesează că odorenii întârzie la  serviciu. Dar nu înțeleg de ce nu ne pune Transurbanul înapoi. Mâine este sâmbătă și iar se întârzie și iar pe nimeni nu interesează”, transmite un călător.

Situații de acest gen sunt în aproape toate localitățile din județ. Și locuitorii din Dorolț se plâng că microbuzul care face legătura cu municipiul Satu Mare are un program care nu-i avantajează pe toți călătorii, și chiar și așa, microbuzul întârzie foarte mult. 

“Microbuzul nu circulă cum ar trebui. Duminica nu circulă, sâmbăta program scurt, nu avem cum circula în 3 schimburi la serviciu. Plătim abonamente degeaba. Aceeași problema este și pe raza Viile Satu Mare! Circulă microbuzul când vor SRL-iștii! 200 lei abonamente lunar. Pentru  ce dacă nu circulă regulamentar? Când va fi odată dreptate în țara asta ? Murim cu dreptatea în mână! Ne-a trebuit privatizare, să îndurăm noi prostimea lor”, este mesajul primit de la un cititor.

Atât locuitorii din Odoreu cât și cei din Dorolț regretă că au fost scoase cursele Transurban care asigurau transportul către și dinspre municipiu.

“Cui i-a trebuit transport S.R.L?, mai bun era transportul în comun de la Transurban Satu Mare. Am vrea toți locatarii comunei Dorolț și Petea să circule transportul urban nr. 5 ce a circulat înainte”, transmite același cititor din Dorolț.

Aceeași dorință o au și locuitorii din Odoreu: “Dar nu înțeleg de ce nu ne pune Transurbanul înapoi”.

Cert este că șoferii sunt cei care răspund legal în cazul unui control al Poliției. Cetățenii pot sesiza Consiliul Județean care apoi se ppate adresa transportatorilor. Dacă s-ar dori, s-ar putea face ceva în acest sens.

Chiar și firmele care dețin licență pentru anumite rute ar putea organiza controale inopinate pe traseu, pentru a vedea în ce condiții sunt transportați călătorii. Până la luarea unor măsuri, sătmărenii care nu au altă posibilitate de a călători la școală ori la muncă, îndură condiții de transport extrem de neplăcute.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente