marți, ianuarie 31, 2023
AcasăLocaleNici bine nu a început Târgul de Crăciun, căci sătmărenii au câteva...

Nici bine nu a început Târgul de Crăciun, căci sătmărenii au câteva reproșuri de făcut

Nici nu a început bine Târgul de Crăciun din municipiul Satu Mare, căci sătmărenii au deja ce să le reproșeze organizatorilor. Două aspecte au fost dezbătute pe un mare grup de pe o rețea de socializare: insuficiența coșurilor de gunoi și lipsa de organizare la Trenulețul Moșului. Să le luăm pe rând, deci.

Un tânăr a postat câteva fotografii care arată un coș de gunoi arhiplin, iar deasupra lui și pe lângă, plin de PET-uri. Cineva spunea că, totuși, sătmărenii ar putea băga paharul de plastic în buzunar, și să nu-l pună pe coș ori pe lângă, dacă acesta este plin. Dar, să o luăm logic. O familie cu doi copii merge la târg, fiecare servește un pahar de ceai cald, poate chiar o ciocolată caldă ori un vin cald, părinții, iată că deja sunt 4 pahare de plastic și nu le poți băga în buzunar, pe toate, oricât de binevoitor ai fi . Unde mai pui că poate iei un kurtos kalacs, alte gustări copiilor, iar asta înseamnă deja să vi cu sacul de gunoi de acasă, ceea ce e imposibil.

”La asta trebuiau să se gândească organizatorii, la un eveniment cu atâta lume, e normal ca nr. coșurilor de gunoi din Piață să nu ajungă, deci trebuiau puse ceva suplimentar….că totuși ..tendința de a fi …civilizat a fost la mulți, altfel nu era gunoiul în preajma coșurilor ci peste tot…. deci nu aruncați cu pietre numai în participanți….pt. imaginea din Piață.”, spune un sătmărean.

„Magia Crăciunului în centrul Sătmarului. Se vede că cetățenii orașului sunt oameni care ar dori să arunce resturile în coșurile de gunoi așa cum e normal. Din păcate însă aceastea nu sunt golite de cei ce le administrează”, spune Rareș, autorul fotografiilor.

Lipsa de organizare la Trenulețul Moșului

Un alt aspect de care se plâng sătmărenii, în special părinții care au copii mici, este lipsa de organizare la plimbările cu Trenulețul Moșului. Trenulețul este foarte frumos împodobit, poate cel mai atractiv obiectiv din cadrul Târgului, pentru copii, astfel că în jurul lui mereu se crează îmbulzeală. Ce își doresc sătmărenii?, implementarea unui sistem care să combată această îmbulzeală. Este nedrept să stai civilizat la rând după bilete, iar apoi să urce în trenuleț cel cu mușchii și tupeul mai mare. Iată ce propun sătmărenii, poate propunerile acestora ajung și la organizatori și se schimbă lucrurile în bine.

„Nici o organizare nimic, am rămas atât de dezamăgită! Iar cei ce se ocupa de trenuleț și vânzarea biletelor nu ar trebui sa vând grămadă biletele, zeci de copiii au dorit ieri sa facă o tura cu trenulețul dar toată lumea se baga se împinge, ca ciobanii! Mulți au stat și s-au uitat la mămicile cu copilasi mici care urlau ca din gura de șarpe ca voiau săraci și ei sa meargă cu trenul, iar ei bine merci s-au urcat și au împins pe toată lumea ca niște animale! Nu conta ordinea cum se lua biletele! Mizerie peste tot, frumos oraș în mișcare”, este de părere o sătmăreancă.

„La trenuleț ar trebui să facă o ordine…se stie ca se pot urca maxim 20 de persoane, atunci vand 20 de bilete, pana nu pleaca trenul nu mai vand. Dupa ce a plecat trenul cu acei 20 de persoane, mai vand 20 de bilete si asa mai departe. Noi am reusit sa urcam, dar asa ca eu am mers in fata trenului m-am oprit la un compartiment si pana nu a ajuns nevasta cu fetita nu lasam nici sa coboare nici sa urce…mai bine nici nu facea daca nu stiu sa tina ordine”, a scris un alt sătmărean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente